Ple a l'Auditori pel Concert de Santa Cecília - Creand
Vés al contingut

Ple a l'Auditori pel Concert de Santa Cecília

La Fundació ONCA, emparada pel Govern i Creand Fundació, ha ofert aquest diumenge, a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino, el tradicional Concert de Santa Cecília. En aquesta edició una de les novetats ha estat que per primera vegada s’ha comptat amb l’Orquestra de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, que conjuntament amb la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca) i la col·laboració de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), han estat els protagonistes de la primera part del concert. A la segona part, s’hi han afegit els alumnes de les diferents escoles que tradicionalment participen en aquest esdeveniment. És el cas dels alumnes de l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola de violí del Comú d’Encamp, l’Espai de Música Moderna i l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella. Per segon any consecutiu, l’orquestra ha comptat amb músics de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell i, per primera vegada, amb alumnes de vent de la Canillo’s Band Tocant (Associació ACUCA) i amb alumnes de corda de l’Agora Andorra International School.

L’actuació ha suposat tot un èxit havent exhaurit totes les entrades disponibles i ha fet gaudir mig miler de persones d’un espectacle inclusiu i cultural a parts iguals. “L’edició d’enguany és molt especial, ja que l’actuació posa fi al cicle 30 anys de clàssica amb motiu de la celebració del trentè aniversari de la Fundació ONCA”, ha manifestat el director artístic de l’ONCA, Albert Gumí.

L’Auditori Nacional s’ha omplert de notes i melodies provinents de composicions firmades per grans noms, tals com els de Mozart, Vivaldi i Händel… entrellaçant-se amb les de bandes sonores de la cèlebre saga Pirates del Carib.

“Cal destacar que la segona part del concert es tracta d’una activitat inclusiva, una oportunitat de créixer i compartir”, ha declarat Gumí. “La segona part del concert és molt important; permet que tots els col·lectius del país que estimen la música puguin créixer conjuntament a través d’aquesta experiència artística i comunitària”, ha afegit. Com a fil conductor, s’ha elaborat un conte musical el protagonista del qual s’ha enfrontat a diverses peripècies i ha superat els obstacles plantejats ajudant-se de la música, a través de la melodia que ha marcat cadascuna de les sensacions transmeses al públic.

Fundació ONCA
Creand Fundació