La Junta General d'Accionistes de Crèdit Andorrà aprova els comptes del 2017 - Creand
Vés al contingut

La Junta General d'Accionistes de Crèdit Andorrà aprova els comptes del 2017

• Durant la seva intervenció davant els accionistes, el president del Consell d’Administració de Crèdit Andorrà, Antoni Pintat, ha ressaltat «la fortalesa financera de Crèdit Andorrà» i ha explicat que «el banc ha de liderar preservant l’essencial, el compromís amb els clients i el país, i creixent en el terreny de la innovació responsable»

• El fins ara conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, es jubila després de més de 51 anys de servei al banc i de rebre un emotiu agraïment del Consell i els accionistes

• Francesc Xavier Cornella Castel, director general de Crèdit Andorrà, suma a la seva tasca el càrrec de conseller executiu del Consell d’Administració i esdevé el primer executiu de l’entitat

La Junta General Ordinària d’Accionistes de Crèdit Andorrà ha aprovat aquesta tarda la gestió i els comptes de l’exercici 2017, amb un resultat de 50,1 milions d’euros –que situa el Grup com el primer banc d’Andorra en beneficis– i un volum de negoci de 16.266 milions, dels quals més de 10.000 milions en operacions a Andorra. Aquestes xifres reflecteixen el compromís del banc amb els clients i el país, i el situen com a líder del mercat andorrà. Els resultats es veuen reforçats per la solidesa que aporta una elevada ràtio de solvència, que se situa en el 16,15% (més de sis punts per sobre del mínim legal exigit, del 10%), i una ràtio de liquiditat del 61,02% (el mínim legal és del 40%).

L’any 2017 ha estat un exercici marcat pel pla de transformació del banc, per fer evolucionar el model bancari i adequar-se al nou marc normatiu financer i comptable, així com de cooperació i transparència, que s’està introduint a Andorra i a escala internacional.

En el decurs de la seva intervenció davant dels accionistes, Antoni Pintat, president del Consell d’Administració de Crèdit Andorrà, ha ressaltat «la fortalesa financera de Crèdit Andorrà» i ha expressat que, en aquest context de canvi i reestructuració del sistema financer internacional, «Crèdit Andorrà, com a banc de referència del país, continua treballant per garantir el bon govern corporatiu, assegurar els més alts requisits d’ètica i integritat i vetllar pel seguiment dels estàndards de referència en la matèria, així com per preservar la confiança i la reputació del Grup, a través de la qualitat dels serveis al client, la innovació i transformació digital i la sostenibilitat a llarg termini».

Pintat ha posat de manifest el procés de transformació en què està immers el banc, en el qual destaquen projectes com Merkaat, el primer assessor en inversions digital d’Andorra; el desenvolupament d’un mòdul d’advisory per a banca privada amb Salesforce, multinacional tecnològica escollida «innovadora de la dècada» per Forbes, o l’aplicació Crèdit Wallet per fer pagaments a través del telèfon mòbil, tots ells projectes que són la punta de l’iceberg d’aquest procés d’innovació.

Pintat ha conclòs que en aquest nou context de canvi «hem de liderar preservant l’essencial, el compromís amb els clients i el país, i creixent en el terreny de la innovació responsable».

En el marc de la Junta General Ordinària d’Accionistes, Josep Peralba, conseller delegat de Crèdit Andorrà, ha comunicat la seva decisió, presentada al Consell d’Administració el 12 de gener del 2018, de retirar-se després de superar amb escreix l’edat de jubilació i, per tant, donant per culminats els anys de servei al Banc.

Antoni Pintat, en nom del Consell d’Administració de Crèdit Andorrà, ha agraït a Josep Peralba «el seu compromís i dedicació en els més de 51 anys de trajectòria professional, 21 dels quals com a primer executiu», i ha ressaltat que «la seva figura ha estat fonamental en el creixement i la consolidació de Crèdit Andorrà com a banc de referència d’Andorra, que s’ha convertit en un grup financer internacional sòlid i amb alts nivells d’excel·lència i reputació». La visió estratègica de Peralba ha situat el servei al client al centre del negoci i la internacionalització com a prioritat, dues claus en l’èxit del Grup. També ha estat decisiva en la transmissió d’una manera de fer banca basada en la prudència, la fortalesa financera, el bon govern corporatiu i la responsabilitat.

La Junta General Ordinària d’Accionistes també ha acordat la reelecció d’Antoni Pintat Mas i Jaume Casal Mor i el nomenament com a nous membres del Consell d’Administració d’André Roelants, Alfons Casanova Martí, Gilles Dregi de Fontcuberta i Francesc Xavier Cornella Castel.

La composició del Consell d’Administració de Crèdit Andorrà queda de la manera següent:

–         Sr. Antoni Pintat Mas, president

–         Sr. Jaume Casal Mor, vicepresident

–         Sra. Rosa Pintat Santolària, consellera

–         Sr. André Roelants, conseller independent

–         Sr. Alfons Casanova Martí, conseller independent

–         Sr. Gilles Dregi de Fontcuberta, conseller

–         Sr. Francesc Xavier Cornella Castel, conseller executiu i director general

–         Sr. Daniel Arqués Tomàs, secretari (no conseller)

Francesc Xavier Cornella Castel, director general de Crèdit Andorrà, suma a la seva tasca el càrrec de conseller executiu del Consell d’Administració, cosa que el converteix en primer executiu del Grup Crèdit Andorrà.

Sobre els nous membres del Consell d’Administració

André Roelants

És llicenciat en Ciències Comercials i Financeres i màster en Management per la Universitat Lliure de Brussel·les, i ha cursat un programa avançat de Management a la Harvard Business School. Actualment és president honorífic del Consell d’Assessors de Clearstream International, membre del Consell d’Administració i del Comitè d’Auditoria de Clearstream Banking Luxembourg i president de la Comissió de Retribucions de Clearstream Holding AG. També és conseller de Banque de Patrimoines Privés, filial del Grup Crèdit Andorrà a Luxemburg.

Roelants és doctor honoris causa per la facultat de Dret de la Sacred Heart University i oficial de l’Ordre National du Mérite de França i de l’Ordre Grand-Ducal de la Couronne de Chêne.

Alfons Casanova Martí

És enginyer industrial per l’ETSIBB i màster en Direcció i Administració d’Empreses per ESADE. Casanova ha treballat en el món dels recursos humans, dins el qual s’ha especialitzat en matèria de retribució d’alts directius. La major part de la seva trajectòria professional l’ha desenvolupat a Hay Group (1980-2015), on ha assessorat grans empreses i empreses familiars.

A Hay Group ha ocupat la direcció de l’oficina de Barcelona durant un llarg període i ha presidit durant cinc anys la companyia a Espanya.

Gilles Dregi de Fontcuberta

És llicenciat i màster en Business Administration per ESADE, té un certificat en International Affairs per la Universitat de Nova York, un programa superior de productes financers derivats per l’Institut d’Estudis Financers de Barcelona i un programa enfocat de direcció d’empreses immobiliàries per l’IESE.

Actualment és conseller director general de Reig Capital Group, on es va incorporar el setembre del 2014.

Francesc Xavier Cornella Castel

És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, postgrau en Auditoria per la Universitat Complutense de Madrid i MBA per l’IESE. També és titulat com a censor jurat de comptes i membre del ROAC (Registre Oficial d’Auditors de Comptes); és analista financer europeu (CEFA), CFA Charterholder, European Financial Adviser (EFA) i membre de l’Associació EFPA Espanya.

Actualment és director general i president del Comitè Executiu de Crèdit Andorrà, entitat on anteriorment ha ocupat els càrrecs de director general de Negoci, director general adjunt de Negoci i director de l’àrea Financera, en tots tres casos integrant el Comitè Executiu.

Cornella és membre del Consell d’Administració de diverses societats vinculades a Crèdit Andorrà.

Resultats
Lideratge