Creand Wealth Management pronostica un manteniment dels tipus alts fins a mitjan 2024 - Creand
Vés al contingut

Creand Wealth Management pronostica un manteniment dels tipus alts fins a mitjan 2024

 • L’entitat creu que els efectes de la pujada de tipus es notaran més endavant i que hi haurà una recessió suau durant els pròxims mesos, provocada per la reducció de la renda disponible, l’esgotament de l’estalvi postpandèmia i un previsible enduriment del crèdit bancari.

 • Les pròximes reunions dels bancs centrals, el preu de les commodities, la reobertura de la Xina i els avenços en el conflicte de Rússia i Ucraïna seran els catalitzadors que guiaran els mercats durant els mesos vinents.

 • En renda variable, la firma opta per refugiar-se en sectors defensius i en companyies de qualitat, i prefereix els valors europeus als nord-americans, si bé prioritza la renda fixa, i s’inclina per completar la cartera amb actius d’alta qualitat creditícia amb venciments curts.

 • Creand Wealth Management, entitat especialitzada en banca privada, pronostica uns tipus d’interès més alts i durant més temps del que esperaven els mercats, almenys fins a mitjan 2024. També creu que en els mesos vinents s’arribarà a un escenari de recessió tècnica, provocat per la reducció de la renda disponible a causa de la inflació sostinguda en el temps, l’esgotament de l’estalvi postpandèmia i un enduriment del crèdit bancari.
 • Per a Creand Wealth Management, les pròximes reunions dels bancs centrals, el preu de les commodities, la reobertura de la Xina i els avenços en el conflicte de Rússia i Ucraïna seran els catalitzadors que guiaran els mercats al llarg dels mesos vinents.
 • Des de l’entitat expliquen que el punt de partida macroeconòmic és molt diferent del de cicles anteriors, amb un mercat laboral fort, un nivell de palanquejament més baix i una situació de més fortalesa, en termes generals. Aquest escenari provoca que els efectes de les pujades de tipus s’estiguin dilatant en el temps i puguin disminuir, a més de ser la clau per a una recessió suau.
 • Les dinàmiques post COVID han permès un allargament del cicle econòmic, amb una situació de demanda desfermada, que fa que moltes companyies estiguin donant sortida encara ara a comandes de fa més d’un any, en plena era post COVID. La situació es pot començar a contraure en els pròxims mesos.
 • Luis Buceta, director d’Inversions de Creand Wealth Management a Espanya, explica: «Dibuixem un escenari central amb una recessió suau, atès que és molt poc probable que l’economia no noti una pujada de 500 punts bàsics en tan pocs mesos. Les possibilitats que l’economia global empitjori són més altes que les que no passi res».
 • Pel que fa a la pujada de preus, Creand Wealth Management creu que la inflació es desaccelerarà en gran part per l’efecte base, però amb períodes de volatilitat, si bé es mantindrà en nivells encara alts mentre duri la fortalesa del mercat laboral. En tot cas, la firma creu que aquesta contundència de les pujades de tipus hauria d’acabar provocant una desacceleració de l’activitat econòmica, que seria un llast per als beneficis empresarials, cosa que no donen per descomptat les valoracions actuals.

 • Renda variable: valors defensius i de qualitat
 • Creand Wealth Management aposta per la màxima prudència en renda variable. Destaca que ens trobem davant un escenari amb disparitats en les valoracions per por de la situació macro, amb sectors cíclics que cotitzen en un escenari que dona per descomptada la recessió davant d’altres, lligats a sectors tecnològics o del luxe, que es comporten d’una manera molt vigorosa.
 • En general, el rendiment/risc en renda variable és poc atractiu i asimètric. El consens de mercat segueix sense preveure caigudes de beneficis que s’haurien de materialitzar durant els anys vinents.
 • L’entitat explica que hi ha un nombre reduït de companyies que estan marcant el pas als mercats, cosa que ha provocat el millor acompliment del NASDAQ en la seva història durant el primer semestre d’aquest any, empès per l’entusiasme de les companyies relacionades amb la intel·ligència artificial.
 • En aquest escenari, Creand Wealth Management opta per refugiar-se en sectors defensius i en companyies de qualitat a l’hora de seleccionar les carteres, tot i ser selectius, en especial amb els valors relacionats amb la intel·ligència artificial, que han pujat vertiginosament aquests últims mesos. L’entitat prioritza Europa als Estats Units, perquè és una geografia que encara no està sobrevalorada, i està més exposada a la Xina i al sector financer, davant de les companyies americanes, que es caracteritzen per comptar amb múltiples excessius.

 • Renda fixa: alta qualitat creditícia amb venciments curts
 • En el cas de la renda fixa, la firma aposta per aprofitar ampliacions de diferencials en Investment Grade i deute financer, sobretot en trams sènior, i avisa d’una certa infraponderació d’actius alternatius, en un escenari en què el cost d’oportunitat d’aquests productes ha caigut.
 • Creand Wealth Management creu que s’ha d’aprofitar l’escenari actual per construir selectivament posicions de deute emergent, en un entorn de cicle monetari avançat i inflació continguda, que s’hauria de beneficiar de la caiguda del dòlar i la reobertura de la Xina. En aquest sentit, aposta per bons corporatius de companyies pagant primes pròximes a High Yield, però amb més qualitat creditícia. En especial, la gestora veu potencial a Àsia, que es troba en un moment del cicle diferent del d’Europa o els EUA, amb més marge d’actuació i valoracions més atractives. La firma es mostra positiva amb la Xina, per la part de les inversions, no tant pel marc macroeconòmic, ja que hi ha un cert afebliment que ha portat el banc central xinès a tallar les taxes d’interès i augmentar les expectatives de més estímuls a indústries en crisi, com ara el sector immobiliari. També té bones perspectives sobre l’Índia, el país més poblat del món, amb un potencial de consum creixent i que, a més, creix tres vegades per sobre d’altres economies.
 • Miguel Ángel Rico, director d’Inversions de Creand Asset Management, explica que «el potencial alcista de la renda variable, en el millor dels escenaris, ja no és gaire superior al que podem obtenir en actius de renda fixa assumint molt menys risc», per la qual cosa la firma s’inclina per completar la cartera amb actius de renda fixa d’alta qualitat creditícia, amb venciments curts.
 • Quant a les divises, Creand Wealth Management creu que el dòlar s’està desinflant i, a mesura que els tipus es fan més atractius a la zona euro, s’estan repatriant inversions. La firma aposta per un estrenyiment del diferencial de tipus entre Europa i els EUA, cosa que pressionarà a l’alça l’euro. L’entitat destaca la caiguda del ien a causa de la política monetària insostenible que porta a terme el Banc Central del Japó.
Escrit per
Autor post
Creand Wealth Management