El Grup Crèdit Andorrà obre una societat de valors a Panamà - Creand
Vés al contingut

El Grup Crèdit Andorrà obre una societat de valors a Panamà

És el primer banc andorrà a obtenir una llicència de societat de valors a Panamà

El Grup Crèdit Andorrà ha obtingut, per part de la Comisión Nacional de Valores (CNV) de la república de Panamà, una llicència per operar a través de Crèdit Andorrà Panamá Securities. Aquesta filial orientarà els serveis al corretatge i a l’assessorament financer. 

La creació de Crèdit Andorrà Panamá Securities representa un pas més en la internacionalització del Grup Crèdit Andorrà a Llatinoamèrica i consolida, així,  el procés d’expansió internacional de l’entitat, amb presència a països com Espanya, Suïssa, Luxemburg i Panamà. 

Aquest nova societat s’inaugura vuit mesos després de l’obertura del banc Crèdit Andorrà (Panamá), dedicat fonamentalment a la gestió de patrimonis, serveis financers i assessorament global. Les garanties que dóna un país amb estabilitat política i democràtica, amb una economia dolaritzada i un Centro Bancario Internacional (CBI) ben regulat i supervisat, amb més de 90 bancs i 46 societats de valors -anomenades localment “casas de valores”-, permeten Crèdit Andorrà seguir treballant i creixent en un entorn financer rigorós i de bona reputació.

Crèdit Andorrà Panamà Securities és una societat de valors que neix amb la voluntat de donar servei de corretatge i d’assessorament financer. Podrà desenvolupar l’activitat en el mercat local i també obre la cartera de clients al mercat internacional, proporcionant un assessorament a mida basat en el coneixement dels mercats i prioritzant valors propis del Grup com la confiança, el rigor i l’orientació total a client. La nova entitat estarà regulada i supervisada per la Comisión Nacional de Valores (CNV), màxima autoritat panamenya, i reportarà al Ministerio de Economía y Finanzas de Panamà.

Les oficines estan ubicades al costat de Crèdit Andorrà (Panamá), a Punta Pacífica, dins l’emblemàtic edifici Torre de las Américas, al bell mig del districte financer de Panamà.

El Grup Crèdit Andorrà està liderat pel banc Crèdit Andorrà, creat el 1949. Es tracta del primer grup financer del principat d’Andorra. 

Crèdit Andorrà està reconegut com un dels bancs més solvents i ben gestionats del món. Gaudeix d’uns ràtings excel·lents (ràting a llarg termini A, amb perspectiva estable, segons Fitch Ratings 23/12/2008) i de reconeixements internacionals com el premi The Banker al Millor Banc d’Andorra 2008, obtingut en sis ocasions en els darrers set anys. 

Componen el grup diverses empreses orientades a cobrir diferents àmbits de negoci, com les assegurances i la gestió d’actius d’àmbit internacional. També formen part del Grup altres empreses participades, entre les quals destaquen, en el sector turistic, Grandvalira i Caldea, i Crèdit Iniciatives, en el sector de capital-desenvolupament. A través de la Fundació Crèdit Andorrà, es duu a terme una important tasca de responsabilitat social en els àmbits de l’educació, els programes socioassistencials i la cultura. 

El resultat net consolidat del Grup l’any 2008 va ser de 85 milions d’euros i el volum total de negoci va arribar als 11.715 milions d’euros. Les ràtios de solvència i liquiditat van ser d’un 20,37% i d’un 70,08%, respectivament, molt per sobre dels mínims legals establerts.

Panamà
Presència internacional