Crèdit Andorrà esdevé signatari dels Principis de Banca Responsable de les Nacions Unides - Creand
Vés al contingut

Crèdit Andorrà esdevé signatari dels Principis de Banca Responsable de les Nacions Unides

• Els Principis de Banca Responsable de les Nacions Unides són el marc per a una indústria bancària sostenible, desenvolupat a través de l’associació de més de 200 bancs de tot el món i la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient 

• El Banc es reafirma com a entitat pionera en matèria d’RSC en ser el primer a Andorra a signar els Principis de la UNEP FI, a la qual es va adherir el 1998

Crèdit Andorrà ha esdevingut signatari oficial dels Principis de Banca Responsable de les Nacions Unides, un marc únic per a una indústria bancària sostenible desenvolupat a través d’una innovadora associació entre bancs de tot el món i la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP FI). Els Principis de Banca Responsable estableixen el paper i la responsabilitat de les entitats bancàries en la configuració d’un futur sostenible i en l’alineació del sector bancari amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i l’Acord de París del 2015 sobre el clima. 

Els Principis permeten a Crèdit Andorrà incorporar la sostenibilitat en totes les seves àrees de negoci i identificar el potencial del Banc per generar un impacte més gran en la seva contribució a un món sostenible. També posicionen l’Entitat per aprofitar noves oportunitats de negoci en l’emergent economia del desenvolupament sostenible. 

Xavier Cornella, conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, ha afirmat que “la signatura d’aquest compromís amb les Nacions Unides és una fita destacada per a Crèdit Andorrà; és un altre pas important en la nostra llarga trajectòria impulsant la sostenibilitat a Andorra. Estem molt orgullosos de ser pioners en aquest camí. Es tracta d’un acte voluntari però necessari per al sector bancari”. En aquest sentit, Cornella considera que “els bancs, com a motors de l’economia, tenim l’oportunitat i la responsabilitat de ser la palanca de canvi cap a un model econòmic en què els objectius de negoci incorporin criteris ambientals, socials i de bon govern que assegurin la sostenibilitat present i futura”.    

Crèdit Andorrà es reafirma com a entitat capdavantera, ara en matèria d’RSC, en convertir-se en la primera entitat d’Andorra que s’adhereix als Principis de Banca Responsable, un pas més en el seu compromís amb la sostenibilitat, eix clau de la seva estratègia de negoci i de gestió. Aquest compromís l’expressa també com a membre de diversos organismes internacionals. Des del 1998 col·labora amb la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP FI) i el 2016 va ser el primer banc d’Andorra a adherir-se al Pacte Mundial de les Nacions Unides i a adoptar l’Agenda 2030 per contribuir a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS). 

Crèdit Andorrà ha incorporat des dels seus inicis la responsabilitat social corporativa com un element clau en la gestió, i ha impulsat la sostenibilitat com un element transversal en l’organització. Amb la firma dels Principis de Banca Responsable, l’entitat reforça l’aposta per integrar la sostenibilitat a totes les àrees del negoci. 

Actualment, 220 bancs de tot el món s’han unit a aquest moviment pel canvi, per tal que el sector bancari contribueixi de manera positiva en el futur de les persones i del planeta.

Banca compromesa
UNEP Fi