El Grup Crèdit Andorrà adquireix la Banque BPP SA a Luxemburg - Creand
Vés al contingut

El Grup Crèdit Andorrà adquireix la Banque BPP SA a Luxemburg

Crèdit Andorrà ha arribat a un acord amb el grup bancari italià Gruppo Banca Sella per la compra del 100% de la Banque BPP SA ubicada a Luxemburg. La firma de la transacció s’ha dut a terme a Luxemburg després que l’operació hagi estat autoritzada per les entitats reguladores de Luxemburg (CSSF) i d’Andorra (INAF) i aprovada pels Consells d’Administració dels dos bancs. Aquesta compra reafirma el procés d’internacionalització del Grup Crèdit Andorrà, enforteix el seu posicionament en el sistema financer internacional i consolida la seva presència en el mercat de la UE. El Grup Crèdit Andorrà està present a Luxemburg des del 2004, a través de les societats d’inversió col·lectiva Crediinvest Sicav i Investcredit Sicav.

La compra de la Banque BPP SA s’alinea amb l’actual estratègia d’internacionalització del Grup Crèdit Andorrà. La implantació del Grup en aquesta plaça financera europea permetrà vehicular el negoci bancari i financer internacional a través d’una sòlida plataforma bancària ja existent i aportar més valor afegit per als clients. El pla de negoci preveu generar importants sinergies amb les filials que formen part del Grup.

La Banque BPP SA és una entitat orientada a la banca privada. Va ser fundada l’any 1999 i ofereix principalment serveis d’assessorament d’inversió, de custòdia i d’administració de fons d’inversió i serveis d’execució en els mercats financers. El volum total de negoci se situarà al voltant dels 2.200 milions d’euros. 

Banque BPP SA disposa d’un equip de 29 professionals, que a partir d’ara, s’incorporen al Grup Crèdit Andorrà. 

El Grup Crèdit Andorrà

Crèdit Andorrà és el grup financer líder d’Andorra. Té la xarxa d’oficines més gran del país i actualment, compta amb 552 professionals. L’entitat gestiona un volum de negoci de 12.270 milions d’euros (2010) i és líder del sector en recursos propis, recursos gestionats, volum de negoci, inversió creditícia i beneficis. 

Nascut el 1949, amb vocació de banca universal, ofereix serveis de banca comercial i de banca privada, que complementa amb altres línies de negoci que s’ofereixen des del Grup, com les assegurances o la gestió d’actius a escala internacional. Crèdit Andorrà està en un procés d’expansió que l’ha dut a ser present també a Espanya, Suïssa, Luxemburg, Mèxic i Panamà

La filosofia de Crèdit Andorrà és servir al client i al país. Aquest esperit d’implicació en el progrés de la comunitat es desenvolupa a través d’un compromís de responsabilitat social que guia l’estratègia del Grup. 

El banc està qualificat per Fitch Ratings amb un ràting a llarg termini A, a curt termini F1, individual B i de suport 4, amb perspectiva estable. Ha estat guardonat amb el premi ‘Banc de l’Any d’Andorra 2010’ atorgat per la publicació financera The Banker del grup Financial Times, guardó que ha guanyat els anys 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008 i 2010. En el rànquing Top 1000, en el qual figuren els bancs més capitalitzats del món, Crèdit Andorrà encapçala la llista dels bancs d’Andorra, en la posició 562.

Actualment el Grup Crèdit Andorrà està present a:

–    Espanya, a través del hòlding assegurador ERM (2008) i de Valira Capital Asset Management (2007), gestora de fons i assessorament patrimonial;

–    Suïssa, a través de Private Investment Management, societat gestora de patrimonis (2003);

–    Luxemburg, a través de la Banque BPP SA (2011), i de les societats d’inversió col·lectiva Crediinvest Sicav (2004) i Investcredit Sicav (2008); 

–    Panamà, a través del Banco Crèdit Andorrà (Panamá) (2008), que ofereix serveis financers i assessorament global, i de la societat de valors Crèdit Andorrà Panamá Securities (2009), dedicada a la intermediació en mercats financers i a l’assessorament financer;

–    Mèxic, a través de CA México Asesores Patrimoniales (2010), que ofereix assessorament i serveis d’inversió en el mercat mexicà.

Presència internacional
Luxemburg