Crèdit Andorrà renova la Càtedra a l'IESE i la reenfoca cap als àmbits de l'emprenedoria i de la banca - Creand
Vés al contingut

Crèdit Andorrà renova la Càtedra a l'IESE i la reenfoca cap als àmbits de l'emprenedoria i de la banca

• Albert Fernández, professor dels departaments d’Iniciativa Emprenedora i de Comptabilitat i Control, pren el relleu de Josep Maria Rosanas, durant catorze anys titular de la Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanisme

• L’objectiu és promoure la generació de valor des del coneixement a través de conferències i projectes que ja estan en marxa, com Scale Lab Andorra, i obrir nous programes de col·laboració i investigació en l’àmbit docent

• Montse Guardia, directora general d’Alastria Blockchain Ecosystem, ofereix la conferència inaugural de la nova Càtedra, «Blockchain, una nova visió d’Internet per generar valor»

Crèdit Andorrà presenta la nova Càtedra d’Emprenedoria i Banca a l’IESE Business School, sota la direcció del professor Albert Fernández. La Càtedra Crèdit Andorrà d’Emprenedoria i Banca respon a la voluntat de donar resposta a la nova realitat de les empreses, en què la generació de valor traspassa l’àmbit purament de negoci per contribuir a la generació de riquesa per al conjunt de la societat.

Albert Fernández, titular de la Càtedra Crèdit Andorrà d’Emprenedoria i Banca a l’IESE, pren el relleu de Josep Maria Rosanas, que durant catorze anys ha estat titular de la Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanisme.

Xavier Cornella, conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, ha destacat que «en la nova Càtedra conflueixen els valors que ens defineixen i l’essència de la nostra activitat». Cornella ha recordat que «Crèdit Andorrà va néixer fruit de l’esforç i la valentia d’un grup d’emprenedors que van veure la necessitat de posar en marxa un banc de país i per al país. I amb aquest mateix esperit, hem mantingut una trajectòria de banc emprenedor a l’hora d’iniciar projectes, pioner a proposar solucions avançades i de valor per als nostres clients. És per això que estem convençuts que emprenedoria i banca són els dos millors atributs per a l’enfocament que pren la nova Càtedra».

Franz Heukamp, director general de l’IESE Business School, destaca que la nova Càtedra ha de servir per promoure el coneixement a Andorra i des d’Andorra i posar-lo al servei de les empreses i les persones. «L’IESE és una escola de direcció capdavantera en la formació de líders empresarials, però també en la creació i el manteniment de xarxes de relació entre empresaris i emprenedors, inversors, investigadors… I és aquí on la nova Càtedra Crèdit Andorrà d’Emprenedoria i Banca pot tenir un paper rellevant com a catalitzador de projectes i iniciatives de valor», hi ha afegit Heukamp.

Per la seva banda, Albert Fernández, titular de la nova Càtedra Crèdit Andorrà d’Emprenedoria i Banca, ha explicat que s’estan acabant de definir les línies de treball concretes, que a grans trets compliran tres grans objectius.

Des del punt de vista de negoci, «tant Crèdit Andorrà com l’IESE compartim inquietuds per donar sortida a iniciatives que contribueixin a la nova economia». En aquest sentit, Fernández ha avançat «l’impuls que l’IESE pot donar a iniciatives com Scale Lab Andorra, el programa d’hiperacceleració empresarial de Crèdit Andorrà adreçat a start-ups, a través de Finaves, la plataforma de suport emprenedor de l’IESE». Finaves, segons Fernández, «ofereix eines didàctiques als emprenedors perquè creïn els seus plans d’empresa, però, sobretot, reuneix inversors, emprenedors i l’experiència de l’IESE per promoure noves empreses».

Albert Fernández considera igualment imprescindible donar suport a la investigació des d’Andorra associada a l’emprenedoria. «La Càtedra ha de ser un catalitzador per promoure també el coneixement des de l’àmbit acadèmic. Conèixer la realitat empresarial del país, les seves necessitats, inquietuds i aspiracions ens ha de permetre ser més concrets a l’hora de proposar línies d’ajuda, tant per trobar inversors com per explorar noves oportunitats de negoci».

Finalment, la divulgació serà un altre dels pilars de la Càtedra, amb la programació de conferències i actes dirigits a difondre el coneixement sobre els principals àmbits de treball, com ara l’emprenedoria, les noves tecnologies o l’actualitat econòmica, en què destaca especialment el comerç i el turisme per la importància que tenen al país.

L’acte inaugural de la nova Càtedra és la conferència web «Blockchain, una nova visió d’Internet per generar valor», a càrrec de Montse Guardia, directora general d’Alastria Blockchain Ecosystem. La sessió en línia tindrà lloc aquesta tarda, a les 19 h, i té com a objectiu descobrir el potencial de la tecnologia blockchain per ser utilitzada de forma transversal en múltiples activitats econòmiques com a eina d’innovació.

Albert Fernández

Albert Fernández és professor dels departaments d’Iniciativa Emprenedora i de Comptabilitat i Control a l’IESE Business School, i també dona classes d’Anàlisi de Situacions de Negoci i de Direcció de Petites i Mitjanes Empreses. És el titular de la Càtedra Crèdit Andorrà d’Emprenedoria i Banca.

Des del 2009 és director de Finaves, els fons de capital risc que inverteixen en projectes empresarials d’antics alumnes de l’IESE.

Des del 2016 és un dels directors acadèmics dels Programes de Desenvolupament Directiu, i des del 2018 és el director del Departament de Comptabilitat i Control. També és el director acadèmic del Programa per a empresaris i directius de microempreses.

Les seves àrees d’interès són la iniciativa emprenedora, les claus del creixement de les petites i mitjanes empreses (pimes), el govern corporatiu en les pimes i en l’empresa familiar, i l’ús i l’aplicació dels processos de direcció i gestió, com la planificació, el pressupost, l’avaluació i la compensació.

Sobre l’IESE

L’IESE és l’escola de direcció d’empreses de la Universitat de Navarra. Amb campus a Barcelona, Madrid, Munic, Nova York i Sâo Paulo, l’IESE suma nous projectes al seu ja innovador ecosistema d’aprenentatge, que li permet oferir formació per a directius a Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica. Des del 1958, l’escola ha format més de 50.000 empresaris i directius, oferint-los una experiència personalitzada i transformadora. L’IESE vol continuar construint el demà formant líders que puguin tenir un impacte positiu i durador en les persones, en les empreses i en la societat. Aquest esforç ha estat reconegut pel rànquing del Financial Times, que per sisè any consecutiu ha posicionat l’IESE com l’escola número 1 del món en programes de formació de directius.