Crèdit Andorrà referma el seu compromís ambiental amb la renovació de la certificació ISO 14001:2015 - Creand
Vés al contingut

Crèdit Andorrà referma el seu compromís ambiental amb la renovació de la certificació ISO 14001:2015

  • L’empresa acreditadora TÜV Rheinland posa en relleu el model de banca compromesa de l’entitat amb la firma dels Principis de Banca Responsable de la UNEP Fi i les mesures d’eficiència energètica per a la reducció de consums, residus i les emissions de CO2.
  • La lluita contra el canvi climàtic, promoure la sensibilització dels grups d’interès i avançar en l’alineació amb els estàndards internacionals són els tres objectius estratègics del Sistema de Gestió Ambiental del Banc per al nou cicle 2022-2024.

Crèdit Andorrà ha renovat la certificació ISO 14001:2015 del seu Sistema de Gestió Ambiental (SGA) per a un nou cicle de tres anys (2022-2024). L’acreditació referma el compromís de l’entitat amb el medi ambient, amb un model de gestió que destaca per la solidesa, la robustesa i la millora contínua.

L’empresa certificadora TÜV Rheinland posa en relleu l’avenç de Crèdit Andorrà en matèria de sostenibilitat ambiental, principalment pel compromís i el posicionament estratègic que suposa la firma dels Principis de Banca Responsable de la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP Fi).

La certificació reconeix igualment l’enfoc cap a la millora contínua del Sistema, amb la consolidació de les mesures d’eficiència energètica que s’han traduït en una reducció significativa tant dels consums com dels residus produïts i de les emissions generades, amb la consegüent reducció de la petjada de CO2.

Algunes de les fites més destacades aconseguides fins ara han estat:

  • l’estalvi de més de 12.000 kg de paper (de 23.613 kg el 2018 a 10.825 kg el 2021)
  • la reducció del consum d’aigua i llum (-24,75% i -15,17% respectivament)
  • la disminució de més del 82% dels residus de plàstic (de 2.397 kg a 317 entre 2018 i 2021)
 
La digitalització de processos interns i de serveis, la compra a proveïdors amb criteris de sostenibilitat ecològica, el compliment acurat de la legislació ambiental, les accions de sensibilització o el lloc web del Sistema (https://sga.creditandorragroup.com) han estat altres elements destacats per TÜV Rheinland.
 
Lluita contra el canvi climàtic

El nou cicle de certificació abasta els tres anys vinents, del 2022 al 2024, ambdós inclosos, durant els quals Crèdit Andorrà s’ha fixat com a objectius estratègics prioritaris la lluita contra el canvi climàtic, mantenir les accions de sensibilització per a tots els grups d’interès i avançar en l’alineació de l’estratègia de l’Entitat amb les millors pràctiques internacionals en matèria de sostenibilitat.

Crèdit Andorrà ha estat pioner a implantar mesures encaminades a reduir l’impacte en l’entorn de l’activitat empresarial i a incorporar-les en l’estratègia i desenvolupament del negoci.

Des del 1998 col·labora amb la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP Fi), de la qual va esdevenir signatari dels Principis de Banca Responsable el 2021 al costat dels més de 200 bancs més importants del món.

També ha estat el primer banc d’Andorra a adherir-se al Pacte Mundial de les Nacions Unides, el 2016, i a adoptar l’Agenda 2030 per contribuir a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

 

Banca compromesa
Medi Ambient