Crèdit Andorrà firma un acord amb Mútua General de Catalunya i Caravela perquè entrin a l’accionariat de CA Life Insurance Experts - Creand
Vés al contingut

Crèdit Andorrà firma un acord amb Mútua General de Catalunya i Caravela perquè entrin a l’accionariat de CA Life Insurance Experts

  • CA Life Insurance Experts és la companyia espanyola d’assegurances de vida del Grup Crèdit Andorrà
  • L’acord amb les companyies catalana i portuguesa és una aliança estratègica que permetrà explotar la complementarietat de l’oferta de productes i serveis

Crèdit Andorrà, grup financer líder a Andorra, ha arribat a un acord amb Mútua General de Catalunya i la companyia d’assegurances portuguesa Caravela pel qual entren a formar part de l’accionariat de CA Life Insurance Experts, l’asseguradora de vida del Grup Crèdit Andorrà a Espanya.

L’acord respon a la voluntat de teixir aliances estratègiques que permetin ser encara més competitius al mercat, impulsar els respectius negocis asseguradors i garantir el creixement futur enfront dels importants reptes del sector. L’entorn financer en general, i l’assegurador en particular, està immers en un procés de transformació global que planteja nous reptes en el futur immediat, com la digitalització de productes i serveis o les noves normatives europees.

L’acord entre les companyies obre noves oportunitats de creixement futur, ja que permetrà explotar la complementarietat en l’oferta de productes i serveis dels respectius negocis. CA Life és una companyia especialitzada en vida (risc i estalvi); Mútua General de Catalunya, en salut, i Caravela, en no vida. Aquestes sinergies revertiran en més benefici i servei a clients i col·laboradors, i permetrà incrementar la generació de valor.

El conseller executiu i director general del Grup Financer Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha assenyalat que «el negoci assegurador és i continuarà sent estratègic per al Grup Financer Crèdit Andorrà. Aquesta aliança entre companyies de referència en els seus respectius mercats ens permetrà construir un projecte conjunt que faciliti més generació de valor per als nostre clients i accionistes a llarg termini, i obre noves vies de creixement de futur».

Josep Brunet, president de CA Life Insurance Experts, ha expressat que «l’acord suposa la creació d’un nou projecte del negoci de vida a escala ibèrica, que ens presenta noves possibilitats, ja que les sinergies de capacitats, especialització i talent dels respectius equips facilitarà el desenvolupament d’un pla estratègic per al creixement del negoci de vida de CA Life. La companyia continuarà prioritzant el servei i l’assessorament personalitzat necessari en cada moment».

Per la seva banda, el director general de Mútua General de Catalunya, Daniel Redondo, ha explicat que «el fet de compartir valors i filosofia, maneres de fer i d’entendre com evoluciona el sector assegurador i, és clar, la vocació de servei que defineixen tant CA Life com Mútua General de Catalunya, faciliten aquest nou projecte i el seu èxit, en el qual confio plenament. Sens dubte, hi guanyen tots, els mutualistes i les persones de l’entorn de Crèdit Andorrà i CA Life, que tenen a la seva disposició una àmplia oferta asseguradora d’una qualitat excel·lent».

Finalment, el president de Caravela, Luis Cervantes, ha posat de manifest que «és una oportunitat de desenvolupament d’un projecte ibèric».

Arran d’aquest acord, Crèdit Andorrà tindrà el 44% del capital de CA Life, Mútua General de Catalunya serà titular del 51%, i Caravela, del 5%. L’operació està pendent de l’obtenció de les autoritzacions de la Dirección General de Seguros y Fondos de Pensiones i de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).

 

Sobre CA Life Insurance Experts

CA Life Insurance Experts, creada el 2013, és una companyia espanyola especialitzada en assegurances de vida que forma part del Grup Financer Crèdit Andorrà. Se centra en la mediació, col·laborant en el desenvolupament del seu negoci, i a oferir un servei proper i àgil al client. En vida risc té una àmplia oferta de productes innovadors, l’atractiu dels quals rau en la seva adaptabilitat i ajust a les necessitats reals dels clients. En estalvi disposa de productes competitius i d’una oferta completa de plans de pensions a través de la seva gestora. CA Life té un volum de primes de 6,3 milions d’euros, més de 15.000 pòlisses i una ràtio de solvència II del 134% el 2018.

Sobre el Grup Financer Crèdit Andorrà

Crèdit Andorrà és el grup financer líder a Andorra, amb presència en altres importants places financeres d’Europa i Amèrica, com Espanya, Luxemburg i Miami. Amb una trajectòria de més de setanta anys, ofereix serveis de banca universal a Andorra i de banca privada i gestió d’actius a escala internacional, que es complementen amb una important presència en el sector assegurador. Basa la seva oferta de valor en el servei, la personalització, l’especialització, la vocació de ser pioners tant en oferta de productes i serveis com en tecnologia i transformació digital, i el compromís social. El volum de negoci del Grup Crèdit Andorrà puja a més de 16.000 milions d’euros.

Sobre Mútua General de Catalunya

Des del 1982, Mútua General de Catalunya, amb seu a Barcelona, és una mútua d’assegurances generals especialitzada en el ram d’assistència sanitària. Amb més de 80.000 persones assegurades en assegurances de salut i personals, i 312.000 en total, comptant les persones assegurades en accidents esportius, una facturació de 88 milions d’euros i un marge de solvència del 333% el 31 de desembre de 2018, destina tots els beneficis que obté a l’ampliació i a la millora de cobertures i serveis. 

La Mútua té una àmplia presència a Catalunya i les illes Balears, i des del 2017, a València, amb un total de 22 oficines, la majoria de remodelació recent, que conformen un nou concepte d’oficina més propera i participativa que contribueix al manteniment de la consideració d’entitat de caràcter mutualista més ben valorada que li atorguen els estudis publicats pels Col·legis Oficials de Metges de Barcelona i Girona.

Sobre Caravela

Caravela és una companyia d’assegurances portuguesa de no vida. Té un volum de primes de 59,5 milions d’euros el 2018, més de 180.000 pòlisses i una ràtio de solvència del 150%.

Espanya
Assegurances