La Fundació ONCA i el Jambo Street Music ofereixen un repàs dels millors musicals de la història - Creand
Vés al contingut

La Fundació ONCA i el Jambo Street Music ofereixen un repàs dels millors musicals de la història

L’11a edició del Jambo Street Music Andorra la Vella ha donat el tret de sortida aquest dijous al vespre amb un concert on s’han repassat les bandes sonores més reconegudes de Broadway sota el títol Musicals d’ara i sempre: de Broadway als Pirineus. Ha estat dirigit pel pianista i compositor andorrà, Kic Barroc, qui ha esmentat que “ha estat tot un repte molt enriquidor i tinc un sentiment d’agraïment” a la Fundació ONCA per donar-li el “privilegi de poder formar part d’un projecte tan diferent i tan bonic a l’hora”.

El concert s’ha obert amb la famosa cançó Do Re Mi del musical Somriures i llàgrimes en un arranjament del quartet format per Clara Renom (soprano), Laura Martin (mezzo), Martí Pons (tenor) i Miquel Gili (baix). Als quatre, els han acompanyat el duet de cordes de l’ONCA, Àlex Arajol (violí) i Jordi Claret (violoncel), i un trio de Jazz amb Kike Pérez (bateria), Brady Lync (contrabaix) i Barroc (piano). Després, s’han anat succeint altres temes com Summertime de Porgy i Bess, el qual el pianista ha volgut destacar pel vessant jazz-soprano que li han donat a una melodia pensada inicialment per dormir.

La unió de músics va sorgir amb l’objectiu de poder “potenciar la música del país i de fora”, així com “per crear sinergies”, ha esmentat Pons. Enguany, es crea aquest format dedicat als musicals, dirigit per Barroc i el tenor, qui també s’ha encarregat de la producció i la coordinació dels músics. És així com han pogut apostar per Martin, una artista andorrana que actualment està participant en els teatres madrilenys amb el Fantasma de l’Òpera. “En una reunió va sonar el seu nom, vam contactar amb ella i va ser tot molt fàcil” ha explicat. Cal remarcar que, tot i que Pons ha cantat durant tota la seva vida, és el primer cop que s’ha pogut exhibir a Andorra de forma professional, una oportunitat única que ha valorat amb nervis i orgull.

En la mateixa situació també està Martin, que ha declarat aquesta “inquietud bona” de cantar davant de familiars i amics. “Actuar a Andorra és una cosa que mai m’hagués imaginat que podria fer, perquè jo com a actriu musical no ho sabia, però em fa moltíssima il·lusió” ha afirmat. El concert l’ha agafat entre temporada i temporada de l’obra a Madrid, fet que l’ha portat a poder fer els assajos amb tranquil·litat i treball cooperatiu. “És un honor poder estar a l’escenari amb ells, ha sigut un procés màgic de descobrir-nos com a persones i com a intèrprets”, ha conclòs.
Fundació ONCA
Creand Fundació
Jambo