La nostra petjada de carboni el 2023 - Creand
Vés al contingut

La nostra petjada de carboni el 2023

La petjada de carboni corporativa és l’indicador ambiental pel qual es quantifiquen els gasos d’efecte hivernacle (GEH) que, de manera directa o indirecta, genera una empresa en el desenvolupament de la seva activitat.

Inclou les emissions derivades de l’activitat de la companyia (abast 1 i abast 2) i algunes de les categories d’emissions generades de manera indirecta (abast 3).

Abast 1: emissions directes procedents de fonts propietat o controlades per l’entitat. Són fonts fixes (calderes de calefacció), fons mòbils (flota de vehicles corporatius) i fuites de gasos refrigerants.

Abast 2: emissions indirectes associades a l’electricitat consumida; es consideren indirectes perquè es generen en fonts no controlades per Creand, tot i que són degudes al consum de l’entitat.

Abast 3: altres emissions indirectes conseqüència de l’activitat però en fonts que no són propietat ni estan controlades per l’empresa. Per exemple, els desplaçaments dels empleats, la producció del paper consumit, la gestió dels residus generats…

El propòsit de sostenibilitat de Creand Crèdit Andorrà reposa sobre una banca compromesa que se sosté en tres pilars: la transformació sostenible del model corporatiu i de negoci, el progrés de les persones i el desenvolupament sostenible del país.

La gestió ambiental és part d’aquesta banca compromesa, i des del Sistema de Gestió Ambiental, certificat segons la norma ISO 14001, focalitzem part de l’estratègia ambiental en la lluita contra el canvi climàtic. L’objectiu és promoure la transició cap a una economia neutra en carboni, començant primer per la pròpia activitat financera (bancària i d’inversions) i continuant, a oferir suport i acompanyament als clients en aquesta transició.

Un 15,77% menys d’emissions

Les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de Creand Crèdit Andorra s’han reduït el 2023 un 15,77% respecte del 2022, fins a les 725,80 tones de CO2eq, distribuïdes en el 38% procedents d’emissions directes (abast 1 i 2) i el 62% d’emissions indirectes (abast 3).

Abast 1: les emissions han estat de 273,81 tones de CO2eq (407,98 el 2022).

Abast 2: tenint en compte la metodologiamarked-based, que identifica l’origen de la generació de l’electricitat consumida, les emissions han estat de 0 tones de CO2eq, ja que el 100% de l’energia adquirida per Creand Crèdit Andorrà té l’origen en fonts renovables, segons el segell Llum Verda de Govern.

Abast 3: les emissions han estat de 451,99 tones de CO2eq el 2023 (453,75 el 2022).

En paral·lel, hem implantat algunes accions que promouen iniciatives d’adaptació als efectes dels canvi climàtic, com el Marc d’emissió de bons sostenibles segons l’estàndard ICMA i l’emissió del primer bo privat sostenible (per finançar projectes d’energia neta i renovable, transport baix en emissions, habitatge i educació), la instal·lació de plaques fotovoltaiques en dues oficines comercials i l’accés al mercat nacional de crèdits de carboni, amb la posada a la venda de 165 crèdits de carboni perquè empreses i institucions puguin compensar les seves emissions i reduir, de retruc, la seva petjada de carboni.

Descobreix-ne més en aquesta infografia interactiva. Si et passeges per sobre les icones podràs descobrir en quins àmbits generem més emissions i quines accions duem a terme per mitigar-ho.

Escrit per
Autor post
Creand