Creand Crèdit Andorrà accedeix al mercat de crèdits de carboni amb un projecte d’autogeneració d’energia elèctrica - Creand
Vés al contingut

Creand Crèdit Andorrà accedeix al mercat de crèdits de carboni amb un projecte d’autogeneració d’energia elèctrica

La instal·lació de plaques fotovoltaiques en quatre edificis corporatius significarà la reducció de 22 tones anuals de CO2.

És el projecte privat més important fins ara, amb una capacitat global de 471 crèdits, 165 dels quals es posen a la venda ara perquè empreses i institucions puguin compensar emissions.

Creand Crèdit Andorrà entra en el mercat nacional de crèdits de carboni amb la instal·lació de quatre plantes de producció pròpia d’energia elèctrica mitjançant plaques fotovoltaiques. El projecte, que es desenvolupa als edificis corporatius de Santa Coloma, Pas de la Casa, Plaça Rebés i Sant Antoni, preveu reduir fins a 22 tones de CO2 anuals les emissions derivades del consum d’energia.

La proposta de Creand generarà dins el mercat de crèdits de carboni un total de 471 crèdits, la xifra més elevada entre els projectes privats presentats fins ara. En aquests moments es posen a la venda 165 crèdits perquè empreses, institucions i fins i tot particulars puguin adquirir-los en cas que vulguin compensar les seves emissions.

La instal·lació dels panells solars s’executa en dues fases. La primera, als edificis de Santa Coloma i Pas de la Casa, es va iniciar el gener passat i es calcula que generarà l’energia elèctrica suficient per a autoconsum dels immobles, mentre que l’excedent serà injectat de nou a la xarxa pública. La segona fase abasta les seus de Plaça Rebés i Sant Antoni, i es preveu que comenci a final d’any.

Creand Crèdit Andorrà ha presentat la iniciativa en el marc de la jornada ‘Crèdits de carboni en acció: potencial dels projectes de compensació’ que ha organitzat la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, amb la presència del secretari d’Estat per a la Transició Energètica, David Forné, i del director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic (OECC), Carles Miquel.

El projecte s’emmarca en el pla d’accions del Sistema de Gestió Ambiental de l’entitat, que des del 2004 treballa per reduir l’impacte de l’activitat financera i bancària incloent criteris d’eficiència ambiental en els processos de negoci i operatius. El Sistema disposa de la certificació ISO 14001:2015 de gestió ambiental.

Un dels objectius estratègics del Sistema és contribuir a la lluita contra el canvi climàtic a través d’un pla d’eficiència energètica que l’any passat li va permetre reduir un 21% el consum d’energia i un 52% les emissions que se’n deriven.

Escrit per
Autor post
Creand