Valsos i polkes en el concert de Cap d'Any per acomiadar l'Ordino Clàssic - Creand
Vés al contingut

Valsos i polkes en el concert de Cap d'Any per acomiadar l'Ordino Clàssic

 

El director artístic de la Fundció ONCA assegura que el concert “té molts components que fa que sigui realment un concert diferent i molt especial i emotiu”

‘Passions vieneses. Una particular història del concert d’Any Nou a Viena’ ha estat l’actuació que aquest diumenge ha acollit l’Auditori Nacional i que ha servit per tancar la cinquena edició de l’Ordino Clàssic. Amb un auditori ple de gom a gom, els músics de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) han interpretat valsos i polkes de la família Strauss, però també de Mozart, qui va tenir un paper destacat en aquest estil al final de la seva vida.

Precisament, el concert ha començat amb la música de ball que el geni de Salzburg va fer per a les festes del palau de l’emperador a Viena i s’ha descobert com, pocs anys després, un jove compositor anomenat Johann Strauss muntava una orquestra de ball que simbolitzaria l’inici de la gran nissaga de la família Strauss.

Els seus tres fills (Johann Jr., Joseph i Edward) el seguirien malgrat l’oposició paterna. Cada un d’ells va tenir el seu paper destacat en la dinastia i les trifulgues que van acompanyar les seves carreres han estat dignes de l’argument d’alguna de les seves operetes.

El director artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí, ha assegurat que dirigir un concert d’aquesta mena “és una festa pel repertori, pel moment de l’any, pel que significa i per encetar l’any amb música”. A més, el director ha manifestat que aquesta actuació “té molts components que fa que sigui realment un concert diferent i molt especial i emotiu”. “Tant de bo tots els concerts fossin d’aquest tipus”, ha afegit.

Fundació Crèdit Andorrà
Ordino Clàssic