Una conferència identifica els riscos i oportunitats per invertir en el context d'inflació - Creand
Vés al contingut

Una conferència identifica els riscos i oportunitats per invertir en el context d'inflació

Crèdit Andorrà ha acollit aquest dijous la conferència 2023: canvi de paradigma. Com invertir en aquest nou entorn?, una xerrada que ha anat a càrrec de David Macià, CFA, director d’Inversions i Estratègia de Mercats de Crèdit Andorrà Asset Management, i que ha servit per posar en relleu els riscos i oportunitats que es plantegen a l’hora d’invertir en un context d’inflació com l’actual.

L’expert ha explicat que les previsions són que aquest 2023 sigui “un punt d’inflexió en diverses tendències que estàvem molt acostumats a veure i que s’estan donant la volta” com és el cas dels tipus d’interès i la inflació, que durant molts anys han estat en un nivell baix “i que creiem que d’ara endavant seran més elevats”.

Així, ha manifestat que, en aquest context, “hi ha dos riscos que creiem que poden tenir un impacte més substancial en els mercats”. D’una banda, la recessió, “que creiem que té una probabilitat alta que acabi passant i, evidentment, això acaba provocant caigudes dels preus dels actius financers”. Macià ha apuntat, però, que aquest fet “ens preocupa relativament”, ja que “aquesta recessió el que ocasionarà a l’inversor és una bona oportunitat de compra”.

D’altra banda, també hi ha un risc “menys evident” relatiu als bancs centrals, que “durant molts anys han acostumat als mercats financers a nivells de liquiditat molt elevats”, i ara, en un moment en què “comencen a retirar aquesta liquiditat, es poden generar problemes puntuals que trasbalsin als mercats”. Ara bé, Macià ha afegit que això es pot traduir altra vegada en “oportunitats de compra”.

Finalment, el ponent ha afirmat que quan hi ha inflació els inversors han de buscar “rendiments superiors a la inflació”, ja que, per contra, “invertir no és res més que posposar el consum i el que estaran fent serà malmetre la seva capacitat adquisitiva en el futur”. “Amb aquest objectiu al cap, hem d’intentar aprofitar-nos de què la renda fixa ens paga per esperar bones oportunitats” i construir així “una cartera a llarg termini que necessàriament ha de tenir actius de més risc com la renda variable o la renda fixa de qualitat creditícia”.

Inversions
Conferència