Un viatge musical de la mà de la Jonca dona el tret de sortida al cicle de tardor '30 anys de clàssica' - Creand
Vés al contingut

Un viatge musical de la mà de la Jonca dona el tret de sortida al cicle de tardor ’30 anys de clàssica’

Un viatge musical des del segle XVIII fins al XX dona el tret de sortida al cicle de tardor ’30 anys de clàssica’ de la Fundació ONCA, emprada pel Govern i Creand Fundació. L’actuació, a càrrec del duo de viola i violoncel de la Jonca format per Esteve Picó i Paula Gonzàlez de Alaiza, ha tingut lloc aquest dissabte a Sant Romà de les Bons, a Encamp i els artistes han fet gaudir al públic assistent amb composicions des de l’època barroca fins a un tango. “Poder formar part d’aquest cicle és una gran oportunitat”, han manifestat, posant en relleu que “no és tan obvi poder tenir l’oportunitat de tocar en indrets com esglésies i amb petites formacions”.

En la mateixa línia, han valorat molt positivament l’oportunitat que ofereix la secció jove de l’ONCA als futurs músics “que encara ens estem formant, estem estudiant”, tot afegint que l’experiència també els ofereix l’oportunitat de conèixer el patrimoni cultural del país i tocar “en aquests espais tan emblemàtics”.

https://www.youtube.com/watch?v=MjLIpq22iIk

Cal recordar que el cicle ’30 anys de clàssica’ s’emmarca en el programa ‘Canya als museus’ i se celebra amb motiu dels 30 anys de la Fundació. El programa tindrà un total de set concerts en format de cambra i les actuacions seran a les esglésies romàniques del país, fent un recorregut per tot el territori i compta amb la col·laboració de l’àrea de Museus i Monuments del ministeri de Cultura, Joventut i Esports del Govern.

Els programes dels concerts són marcadament clàssics per homenatjar els trenta anys de trajectòria de l’ONCA iniciats el 1993 de la mà de Gerard Claret. Els repertoris estan centrats en autors com Bach, Haendel, Bocherini, Saint Saëns, Corelli, Elgar, Telemann, Leclair, Bartók, Mozart, Tchaikovsky, Haydn i Brahms, entre altres, i ofereixen una pinzellada clàssica d’obres populars, peces que han fet història i que han esdevingut el testimoni de pàgines musicals importants de la música de cambra.

Totes les actuacions comptaran amb una visita prèvia de trenta minuts i l’àrea de Museus i Monuments serà el responsable de presentar el monument romànic. En el cas de Sant Joan de Caselles el departament de Patrimoni serà l’encarregat de la visita coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni.

ONCA
Jonca