Un any clau per a l'aplicació dels plans d'igualtat en l'àmbit laboral - Creand
Vés al contingut

Un any clau per a l'aplicació dels plans d'igualtat en l'àmbit laboral

Creand Crèdit Andorra i Crowe Andorra, amb la col·laboració del Govern, han ofert aquest dijous la sessió informativa ‘Quines són les claus en matèria d’igualtat en l’àmbit laboral?’, una conferència que s’ha adreçat a empreses i entitats del país per tal que coneguin i entenguin les recents obligacions en matèria d’igualtat derivades de la llei 6/2022 i dels reglaments que la desenvolupen.

Precisament, la supervisora del departament de Corporate de Crowe Andorra, Mireia Gallart, ha assenyalat que després que l’any passat es publiquessin diversos decrets que desenvolupaven cada una de les obligacions en matèria d’igualtat, aquest 2024 serà un any important pel que fa a aquesta temàtica tenint en compte que “comencen a vèncer els terminis per implementar aquestes obligacions per part del sector públic i privat”. En aquest sentit, ha manifestat que “serà un any mogut perquè començarem a veure molt moviment en aquesta matèria”.

Concretament, l’objectiu de la jornada ha estat oferir una visió clara i didàctica de les implicacions legislatives en matèria d’igualtat i donar a conèixer les passes que s’han de seguir per tenir aprovats i integrats en el si de les entitats el pla d’igualtat. Gallart ha recordat que malgrat que aquesta llei va entrar en vigor ara fa dos anys, “no és la primera que es publica a Andorra en matèria d’igualtat”, ja que “teníem una publicada el 2019 que feia més èmfasi en la publicació d’una llei específica en matèria d’igualtat i en què regulés mecanismes per lluitar contra la discriminació, que és exactament el que promulga aquest nou text del 2022”.

La ponent, però, ha alertat que en el moment d’aplicar els plans d’igualtat “l’important és saber qui són els subjectes obligats d’aquesta llei”, ja que per exemple, en el sector privat, la mesura en què s’han d’aplicar les obligacions depenen, entre d’altres, del nombre de treballadors (estan obligades les que en tenen a partir d’una cinquantena).

La sessió informativa també ha comptat amb la participació de representants de l’àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri d’Afers Socials i Funció Pública del Govern, així com amb dues sòcies de Crowe Andorra de l’oficina de Barcelona, diferents perfils que han ajudat a completar la conferència i “que porten molta trajectòria en aquesta matèria”.

Conferència
Creand