Tretze atletes de sis disciplines representaran Andorra als Jocs Mundials Special Olympics Berlín 2023 - Creand
Vés al contingut

Tretze atletes de sis disciplines representaran Andorra als Jocs Mundials Special Olympics Berlín 2023

Creand Fundació va acollir la presentació dels tretze atletes que representaran Andorra als Jocs Mundials Special Olympics Berlín 2023, una competició que tindrà lloc del 17 al 25 de juny. Tal com s’ha explicat durant la presentació de l’equip, que ha anat a càrrec del president de la federació esportiva Special Olympics Andorra, Jordi Mora; la directora de Creand Fundació, Francesca Ros, i el director nacional de la federació esportiva Special Olympics Andorra, José Antonio Pérez, el Principat competirà en sis modalitats: atletisme, natació, bàdminton, botxes, judo i, per primera vegada, en gimnàstica rítmica.

Malgrat que les competicions començaran el dia 17, els esportistes sortiran del país el dia 12 per posar rumb a Olsberg, a la localitat de Düsseldorf, on participaran en el Host Town, un programa d’acollida que els permet conèixer aquesta població, la seva cultura i les seves tradicions. A més, també s’aprofitarà l’estada per dur a terme diferents sessions d’entrenament abans d’iniciar el camí cap a Berlín el dia 16.

Foto de grup de la delegació andorrana dels Special Olympics.

A banda dels tretze participants, la delegació andorrana es completarà amb sis entrenadors, un professional mèdic i dos caps de delegació. En la disciplina d’atletisme, Pedro Martínez, Aina Barón, Jordi Julià i Jenifer Vilchez seran els esportistes que competiran sota les instruccions de Leonor Martínez. En el cas del bàdminton, els esportistes seleccionats han estat Sandra Carvalho i Enric Adran, que estaran acompanyats per l’entrenador Xavi Gómez. En botxes, lluitaran per les medalles Jordi Tarfa i Letícia Jales, i Laura Martín serà l’entrenadora.

Pel que fa al judo, l’entrenador serà Marc Reig i els esportistes, Nàdia Roser i Xavi Sànchez, mentre que en natació competiran Clàudia Ramos i Sergi Cuberes sota les ordres de Ruben Amat. Finalment, Laia Rodríguez serà l’esportista que representarà Andorra en gimnàstica rítmica i Samanta Almeyda l’acompanyarà com a entrenadora.

Durant la presentació, Pérez ha aprofitat per encoratjar els esportistes perquè facin una bona competició, però sobretot els ha animat a aprofitar l’experiència i gaudir-la. Així, el director nacional de la federació esportiva Special Olympics Andorra ha assegurat que les medalles sempre són un objectiu, però ha apel·lat al lema del col·lectiu («Deixa’m guanyar, però sobretot deixa’m ser millor intentant-ho») per sentenciar que, al final, del que es tracta és que aquests esportistes «aconsegueixin ser millors persones a través de l’esport i que posin tots els seus esforços a intentar-ho». També s’ha felicitat que per primera vegada es competeixi internacionalment en la disciplina de gimnàstica rítmica.

Special Olympics Andorra
Escrit per
Autor post
Creand