Tallers de gestió de fitxers al núvol i d’intel·ligència artificial, novetats del programa ‘Envelliment saludable’ de Creand Fundació - Creand
Vés al contingut

Tallers de gestió de fitxers al núvol i d’intel·ligència artificial, novetats del programa ‘Envelliment saludable’ de Creand Fundació

També s’ofereixen noves activitats per aprendre a viatjar de forma segura i xerrades sobre educació financera, energies renovables, cultura i salut, a banda dels tradicionals cursos de tecnologies, rutes de senderisme i visites culturals.

Les persones més grans de 60 anys ja s’hi poden inscriure.

Durant el 2023 L’espai ha registrat 1.928 inscripcions als cursos i tallers oferts.

Creand Fundació inicia aquest mes de gener una nova temporada d’activitats en el marc del programa ‘Envelliment saludable’ adreçades a les persones més grans de 60 anys. En aquesta edició, les novetats més destacades són els tallers de gestió de fitxers al núvol i d’intel·ligència artificial. També s’han previst noves iniciatives per ensenyar què cal tenir en compte a l’hora de viatjar per fer-ho de manera segura, xerrades sobre energies renovables, educació financera i nous continguts culturals i de prevenció de la salut.

En el nou taller d’organització de fitxers, els assistents aprendran les tècniques per organitzar fotografies i documents, molt especialment al núvol amb iCloud i Google Fotos. Les sessions sobre seguretat quan viatges se centraran a ensenyar com fer cerques fiables per preparar el viatge de manera ràpida i segura. Pel que fa a les xerrades temàtiques, la que versarà sobre intel·ligència artificial farà un repàs a aquesta tecnologia i explicarà què és, què podem fer nosaltres amb IA, quins perills té i quin és el seu futur immediat. Per la seva banda, la que tractarà sobre educació financera permetrà entendre millor com funciona l’economia i les finances personals, a través de l’explicació de conceptes que afecten el dia a dia, com el PIB o l’IPC, entre altres. Amb FEDA es durà a terme una xerrada que repassarà les diferents font d’energia que existeixen i els sistemes de producció d’electricitat que té Andorra.

Aquestes novetats se sumen a la ja àmplia oferta de cursos, tallers i xerrades relacionats amb les tecnologies de la informació i de la comunicació, les xarxes socials i la cultura, i a les rutes de senderisme, les visites a museus i la pràctica del golf, totes elles, activitats que formen part de les opcions que cada any ofereix Creand Fundació. En global, el 2023 es va assolir la xifra de 1.928 inscripcions.

Francesca Ros, directora de Creand Fundació, fa un balanç molt positiu de l’assistència que ha tingut L’espai el 2023, el centre social d’activitats i formació, que acull aquestes activitats per a persones majors de 60 anys. “La voluntat de Creand Fundació és oferir noves activitats cada temporada adaptades a les necessitats d’aquest col·lectiu. Escoltem les seves demandes, valorem la rebuda que tenen les activitats proposades i amb aquesta informació programem cada any noves iniciatives per mantenir aquest segment de població actiu i, al mateix temps, intentar fomentar un envelliment saludable”, explica Ros.

La Fundació ofereix periòdicament un ampli ventall d’activitats en el marc del programa ‘Envelliment saludable’ que complementa amb diverses propostes a través de la plataforma de formació virtual de L’espai. En aquest enllaç es pot consultar la programació complerta, tant presencial com online.

Les inscripcions ja estan obertes. Les persones interessades s’han d’apuntar a través del telèfon 86 80 25. Les places a les activitats presencials són limitades i s’adjudiquen per ordre d’inscripció. Aquestes iniciatives tenen lloc a L’espai, el centre social d’activitats i formació de Creand Fundació, situat a Escaldes-Engordany (c/ Josep Viladomat, 17, 1r).

Programa d’activitats per a les persones més grans de 60 anys

Creand Fundació organitza aquestes activitats amb l’objectiu de posar a disposició de les persones més grans de 60 anys eines que els permetin assolir més benestar. La finalitat última és que no quedin aïllades de la realitat social que els envolta i puguin gaudir dels beneficis de les noves tecnologies, així com dels nous coneixements que van sorgint en àmbits com la salut, l’economia, la història i la cultura, entre d’altres.

L'espai
Escrit per
Autor post
Creand