Scale Lab Andorra de Crèdit Andorrà inverteix en 10 noves start-ups el 2022 - Creand
Vés al contingut

Scale Lab Andorra de Crèdit Andorrà inverteix en 10 noves start-ups el 2022

Scale Lab Andorra és el programa que impulsa el banc per donar suport al creixement empresarial de projectes emprenedors.

Des de la seva creació el 2019 ha invertit en 28 empreses.

El programa Scale Lab Andorra que impulsa Crèdit Andorrà per donar suport a projectes emprenedors ha invertit en 10 start-ups el 2022, després d’analitzar-ne 750. Scale Lab Andorra és un programa d’inversió i d’acompanyament empresarial adreçat a companyies de recent creació que basen el seu model de negoci en una tecnologia diferencial i un projecte validat i escalable, i que tenen un elevat potencial de creixement.

Scale Lab Andorra té per objectiu facilitar la consolidació i l’expansió de les empreses seleccionades. Per això, s’inverteix fins a 500.000 euros per projecte seleccionat (amb l’opció de participar en rondes de finançament posteriors) i aporta suport al desenvolupament del negoci i al possible aterratge a Andorra.

A través de Scale Lab Andorra, Crèdit Andorrà també ofereix als seus clients la possibilitat d’invertir en les empreses seleccionades. La inversió es fa a través del compartiment SIO Strategic Investment Opportunities Sicav – Scale Lab, un vehicle d’inversió diferencial i d’actualitat que amplia l’oferta del banc i aporta valor afegit a l’oferta de productes. Aquest any, el banc ha baixat la inversió mínima que poden fer els clients en aquest vehicle, de 100.000 a 50.000 euros.

Durant el 2022 el vehicle d’inversió ha incrementat el volum gestionat i a dia d’avui està gestionant gairebé 5 milions d’euros.

El banc analitza permanentment companyies per incorporar-les al programa Scale Lab Andorra, de sectors estratègics per al país com la sostenibilitat i l’eficiència energètica, la salut i el benestar, l’oci i els esports, i la mobilitat, i també del sector de les fintech. Aquest darrer any també s’hi ha afegit l’anàlisi d’empreses d’altres sectors com la logística, horeca (acrònim d’hotels, restaurants i cafès) i la silver economy (les activitats econòmiques i serveis adreçats a les persones més grans de 50 anys), amb la finalitat de diversificar la cartera d’inversió.

Pel que fa al sector de la salut i el benestar, el 2022 Scale Lab Andorra ha invertit en l‘start-up Elem-Bio, una plataforma al núvol que permet a les empreses biomèdiques, mitjançant l’ús de models humans, preveure la seguretat i l’eficàcia de productes terapèutics per al cor i, al mateix temps, accelerar el desenvolupament de nous tractaments.

En l’àmbit logístic s’han seleccionat dues companyies: Box2Box, un servei de lloguer de trasters 100% online que recull, emmagatzema i genera un inventari d’objectes per entregar-los quan el client ho necessiti, i Mox, empresa tecnològica que cobreix tots els processos de distribució, i que digitalitza i optimitza les entregues per a clients com Amazon, Just Eat, Uber o Aliexpress.

Pel que fa al sector horeca, s’ha invertit en Miss Tipsi, una empresa tecnològica que ofereix un complet software de gestió integral per a restaurants, bars i cafeteries, a través de la digitalització de processos. També en Proppos, especialitzada en el reconeixement de menjar a través d’algoritmes de deep learning i visió per computador, i en l’automatització de processos com el pagament i l’anàlisi de qualitat.

Altres start-ups seleccionades han estat Bejao, una aplicació mòbil que ajuda a fer esport de manera estructurada i seguint plans d’entrenament, a més de facilitar als creadors de contingut de fitness la monetització; Arengu, un software que optimitza els processos de registre i permet crear de manera visual fluxes personalitzats d’autenticació d’usuaris; Payflow, una aplicació mòbil que permet als empleats cobrar quan vulguin, enlloc d’una vegada al mes, sense afectar els fluxos de caixa ni canviar els processos de nòmina, i Durcal, un rellotge de teleassistència amb localitzador GPS, mesurament de constants vitals i detecció de caigudes.

A través de Scale Lab Andorra també es vol facilitar la realització de proves de concepte i la implementació de noves solucions al territori a fi de posicionar Andorra com un entorn adequat per al desenvolupament de projectes emprenedors. El programa simplifica la possible arribada de les empreses a Andorra a través de suport professional perquè aprofitin els avantatges diferencials que ofereix el país.

Les start-ups interessades a participar en el programa Scale Lab Andorra poden fer la sol·licitud a través de la web del projecte: https://scalelabandorra.com/. Des de l’inici del programa, el 2019, s’ha invertit en 28 start-ups, principalment companyies europees, però també alguna dels EUA. L’objectiu és arribar a les 35 o 40 empreses invertides.

Inversions
Scale Lab