La piragüista Mònica Doria: “L’objectiu és el diploma olímpic, el somni, la medalla” - Creand
Vés al contingut

La piragüista Mònica Doria: “L’objectiu és el diploma olímpic, el somni, la medalla”

La palista assegura estar al nivell tècnic, físic i mental òptim per fer front a la temporada que té com a fita principal els Jocs Olímpics de París

D’aquí a un mes i mig comença al Campionat d’Europa a Eslovènia; al juny està previst les primeres Copes del Món i el 27 de juliol s’inicia la cita olímpica

La piragüista Mònica Doria ha presentat la temporada internacional que començarà d’aquí a un mes i mig, i que té com a objectiu principal els Jocs Olímpics de París 2024. Doria assegura que “l’objectiu és el diploma olímpic, el somni, la medalla”, després “d’una molt bona preparació”  i de com es troba esportivament. Aquestes declaracions les ha fet aquest matí a la seu de Creand Crèdit Andorrà, patrocinador de la palista. Doria ha estat acompanyada per Toni Cadena, director tècnic de la Federació Andorrana de Canoa y Caiac, i per Cristina Terés, directora de Banca al Detall de Creand Crèdit Andorrà.

Terés ha remarcat l’aposta que fa Creand per esportistes d’alt nivell. “Donem el nostre suport a la consecució de les fites i les il·lusions de joves talents esportius amb trajectòria internacional. Són esportistes que tenen carreres prometedores, que inspiren les noves generacions i la societat en general, a la vegada que posen el nom d’Andorra en l’àmbit mundial. Mònica Doria és un d’aquests talents”, ha comentat Terés.

La piragüista va començar la preparació dels Jocs de París quan va finalitzar els de Tòquio el 2021. Segons Doria, “la sensació, tant meva des de l’aigua, com de l’entrenador i de la resta de l’equip des de fora, és la d’haver fet un bon treball tant a nivell tècnic, com físic i mental. I de molta confiança amb el fet que estem en el camí de la millora, que és el que ens permetrà arribar als objectius marcats”, ha comentat.

La temporada de Dòria comença d’aquí a un mes i mig a Eslovènia, amb el Campionat d’Europa. Seguidament tindran lloc les 3 primeres Copes del Món durant el mes de juny. Doria participarà en la primera, que és a Augsburg (Alemanya), i en la segona a Praga (República Txeca). S’ha decidit treure la tercera de la planificació per poder incloure un altre període d’entrenament a París.

La propera competició, i l’objectiu principal, seran els Jocs Olímpics que tindran lloc del 27 de juliol al 5 d’agost. La temporada 2024 acabarà amb les dos últimes Copes del Món durant el mes de setembre a Ivrea (Itàlia) i a La Seu d’Urgell.

Doria i Cadena han destacat que amb l’objectiu marcat a París han treballat molt i han acumulat quatre períodes d’entrenament a la capital francesa, dos mesos de preparació hivernal en condicions òptimes i tres competicions preparatòries. “Hem invertit moltes hores d’entrenament en el canal de París, una variable molt important en el nostre esport, ja que creiem que és el que ens donarà la confiança i les habilitats el dia de la competició”, ha comentat Doria. Per la seva banda, la piragüista ha manifestat sentir-se “tranquil·la i confiada. Penso que s’ha fet molt bon treball fins ara que seguirà també els mesos que queden fins als Jocs. Tot i això, caldrà anar-se habituant a l’escenari dels Jocs, ja no només tècnicament i físicament, sinó també mentalment, pel que fa a pressió, gestió mediàtica, expectatives, etc.”.

Cadena ha volgut destacar el treball que ha fet Dòria durant els darrers tres anys i com l’ha posicionat: “la Mònica a Tòquio tenia el rànquing 42 en caiac vs. l’11 actual. En Canoa es manté en la 10a posició i en la nova modalitat de caiac cross està en la 6a posició del rànquing mundial. A aquestes dades s’hi ha de sumar l’experiència adquirida durant aquests 3 anys”, ha resumit.

Finalment, Doria ha dedicat un agraïment especial a Creand pel seu suport i a tot l’equip professional que l’envolta, “ i sobretot al compromís de cada un d’ells en aquest projecte”, ha dit.

Escrit per
Autor post
Creand