La Fundació Crèdit Andorrà i UIC Barcelona signen un conveni per oferir un programa sènior universitari a Andorra - Creand
Vés al contingut

La Fundació Crèdit Andorrà i UIC Barcelona signen un conveni per oferir un programa sènior universitari a Andorra

  • El conveni de col·laboració permetrà organitzar el Campus de l’Experiència de la Universitat Internacional de Catalunya a Andorra per a persones més grans de 50 anys.
  • Els alumnes no necessiten estudis previs per inscriure’s i quan hagin cursat els tres cursos rebran el títol de Diplomat en el Programa Sènior Universitari en Cultura, Ciència i Societat.

La Fundació Crèdit Andorrà i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) han signat un conveni de col·laboració que té per objectiu oferir a Andorra el projecte de formació acadèmica del Campus de l’Experiència, adreçat a persones més grans de 50 anys interessades en nous àmbits del saber relacionats amb la cultura, la ciència i la societat. Els alumnes inscrits en aquest programa que assoleixin els 30 crèdits ECTS rebran el títol de Diplomat en el Programa Sènior Universitari en Cultura, Ciència i Societat del Campus de l’Experiència de UIC Barcelona.

El Campus de l’Experiència és una nova iniciativa formativa que ofereix la Fundació Crèdit Andorrà, en aquest cas de la mà de UIC Barcelona, complementària a la ja àmplia programació de cursos, tallers i xerrades organitzats a L’espai, el centre social d’activitats i formació. “Aquest programa universitari adreçat a tota persona de més de 50 anys s’adapta a les necessitats del col·lectiu sènior, amb una formació variada d’àmbit general i que permet ampliar el coneixement, alhora que consolida el nostre objectiu de mantenir activa la població en totes les etapes de la vida per una millor qualitat de vida”, destaca Francesca Ros, directora de la Fundació Crèdit Andorrà.

És un projecte de formació acadèmica de tres anys de durada, en el qual no es requereix cap títol previ. En aquest primer curs s’hi tractaran temàtiques relacionades amb diferents àmbits del coneixement, amb matèries com aprendre a aprendre; el fet musical: coneixement, comprensió i vivència; comunicació i sostenibilitat en la indústria de la moda; el nostre temps: història contemporània; el Mediterrani, patrimoni compartit; microbiologia i immunologia: pandèmies, vacunes… i més; artistes contemporanis del nostre entorn; l’enigma de l’ésser humà; matemàtiques divertides, i psicologia positiva. Fruit de l’acord amb la Fundació Crèdit Andorrà, el programa del Campus de l’Experiència de UIC Barcelona s’ha completat amb matèries relacionades amb Andorra, com la història, l’art romànic o la relació amb Europa del nostre país.

En aquest sentit, el Dr. Salvador Vidal, coordinador acadèmic del Campus i responsable de la secció andorrana, ha explicat que “el nostre objectiu és millorar la qualitat de vida i donar sentit al temps que ens toca viure. Volem fer una actualització constant de la memòria i el pensament. Com? Treballant l’educació emocional, que ens dona unes estratègies i unes oportunitats que ens ajuden a trobar satisfacció en les relacions humanes, compartint valors, compromís i participació. Farem treballs en equip perquè, com diu la Neurociència, el treball cooperatiu i col·laboratiu proporciona més plaer social i, en conseqüència, permet aconseguir els aprenentatges de manera més integrada i eficient (Bueno, 2017). En resum, ens ho volem passar bé, fent un aprenentatge actiu.”

La formació tindrà lloc un dia a la setmana (dimecres) i combina el format presencial, una setmana al mes, i el telemàtic, la resta de setmanes, amb una metodologia de treball dinàmica i participativa. A més de les assignatures de classe, hi ha sortides culturals i la presentació d’un treball de final de curs. L’avaluació dels coneixements adquirits es fa a través dels treballs i la participació, no hi ha exàmens. “No calen estudis ni títol previs. Tothom que tingui l’edat mínima prevista hi pot participar. Volem obrir a totes les persones la riquesa de la universitat. Que ningú tingui por”, ha afegit el Dr. Jordi Miralbell, director del Campus.

En tots els casos, el curs es durà a terme a la 3a planta de l’edifici Crèdit Centre. Les sessions no presencials es retransmetran en directe a la sala d’actes d’aquesta mateixa seu social. Aquest primer curs comença el 19 d’octubre i tindrà lloc fins al mes de juny del 2023.

Inscripcions

Les persones interessades a assistir-hi trobaran el contingut del Programa Sènior Universitari en Cultura, Ciència i Societat i el full d’inscripció a la web de la Fundació Crèdit Andorrà (enllaç). Poden presentar la inscripció de manera presencial a la Fundació abans del 14 d’octubre, a l’adreça Av. Meritxell, 80, d’Andorra la Vella, o a L’espai, el centre social d’activitats i formació, al carrer Josep Viladomat, 17 1r d’Escaldes-Engordany. El preu de la inscripció s’acabarà de determinar en funció del nombre d’alumnes que s’inscriguin. El curs està previst per a un màxim de 40 persones. Gràcies a la col·laboració i al finançament de la Fundació Crèdit Andorrà, el preu oscil·larà entre els 400 i els 220 euros, en lloc dels 630 i 320 euros que hauria de costar, ja que la Fundació subvenciona una part de la matrícula, a més dels costos associats a l’organització a Andorra d’aquest programa formatiu. El pagament de la matrícula es durà a terme de forma fraccionada, fent-se efectiu el primer a finals d’octubre i el darrer a finals de gener.

Carnet universitari

Els alumnes sèniors del Campus de l’Experiència són membres a tots els efectes de la comunitat universitària de UIC Barcelona, obtenint els beneficis i descomptes propis dels estudiants.

El Campus de l’Experiència de UIC Barcelona és una nova manera de gaudir del saber, de compartir i d’actualitzar coneixements, de capacitar-se per poder continuar oferint valor afegit a la societat, i de mantenir-se actiu i millorar la qualitat de vida.

Andorra
Educació