Fitch referma el ràting de Creand Crèdit Andorrà a ‘BBB-‘ i destaca el lideratge nacional reforçat per la rendibilitat del creixement internacional - Creand
Vés al contingut

Fitch referma el ràting de Creand Crèdit Andorrà a ‘BBB-‘ i destaca el lideratge nacional reforçat per la rendibilitat del creixement internacional

  • L’agència de qualificació valora positivament “l‘adequada rendibilitat” i en preveu un creixement per a l’any vinent.
  • L’àmplia liquiditat i la bona gestió d’aquesta ha estat un altre punt favorable de l’avaluació.

Fitch Ratings referma a Creand Crèdit Andorrà el ràting a llarg termini ‘BBB-‘ amb perspectiva estable. L’agència de qualificació ha valorat positivament la posició de lideratge en banca comercial i privada a Andorra, que s’ha vist reforçada a conseqüència de l’adquisició de Vall Banc. Fitch destaca en el seu informe l’adequada rendibilitat del banc i preveu que segueixi un increment estable per l’entorn econòmic, el creixement orgànic del negoci i per les sinergies de costos derivades de la fusió. L’agència remarca “l’adequada capitalització del banc, amb unes ràtios que es mantenen per sobre de les requerides i una liquiditat ben gestionada”.

L’informe de Fitch posa també l’accent en l’àmplia liquiditat estructural del seu model de negoci que ha comportat, entre d’altres, una cartera de valors d’alta qualitat.

A més de l’àmbit nacional, Fitch fa referència a l’activitat internacional de Creand. L’avaluació posa en relleu que “l’important increment de la rendibilitat del negoci internacional, principalment a Luxemburg, Espanya i Miami, que complementa el domèstic, ha augmentat durant els últims anys tot i l’entorn competitiu”.

L’agència de qualificació també fa referència a  la situació de l’entorn operatiu de la banca andorrana i remarca el bon perfil creditici del país i el robust creixement que va tenir l’economia d’Andorra durant el 2021-2022. Fitch valora positivament l’acord d’associació amb la Unió Europea i opina que d’aprovar-se “pot representar una major integració del sistema bancari andorrà en la UE, inclòs el potencial accés als instruments de política monetària del BCE”. A més, també aprova el nou pla d’accés a les reserves internacionals com una potencial font de liquiditat per als bancs, ja que millora la resiliència del sector en una eventual crisi de liquiditat.

Xavier Cornella, conseller delegat de Creand, ha expressat que “aquesta avaluació referma el bon funcionament del negoci al país. La nostra estratègia ens permet reforçar la solidesa de l’entitat i créixer de manera sostenible, eficient i responsable, donant suport a Andorra, al teixit empresarial i millorant els serveis als nostres clients. Un creixement que s’ha vist complementat per la consolidació del negoci internacional.”

Fitch
Escrit per
Autor post
Creand