Els usuaris de L'espai es formen sobre l'aplicació de les TIC a la salut - Creand
Vés al contingut

Els usuaris de L'espai es formen sobre l'aplicació de les TIC a la salut

L’espai de la Fundació Crèdit Andorrà ha acollit aquest dimarts a la tarda el taller preventiu Com ens poden ajudar les noves tecnologies en la nostra salut?, una conferència que ha impartit la infermera especialista en infermeria geriàtrica, Mònica Duran, davant d’una vintena d’usuaris de L’espai i que ha centrat en la importància del coneixement d’aquestes eines.

Durant la ponència, Duran ha destacat que tenir accés a continguts i a recursos d’informació de qualitat pot ajudar a les persones a autoformar-se, a relacionar-se i a tenir una vida més saludable. “Sovint coneixen les clàssiques aplicacions per a comunicar-se. I ja està bé socialitzar, però n’hi ha d’altres de noves que estan apareixent i que són interessants perquè estan enfocades a certes patologies” exposava la infermera mentre afegia que, a tall d’exemple, algunes d’aquestes ja permeten el control de la leucèmia o de la tensió. “I això facilita molt la cura d’un mateix” assegurava Duran.

“Disposar de certes habilitats, competències i coneixement és rellevant actualment. Cal saber fer-ne un bon ús i tenir una actitud proactiva en aquest àmbit” ha assenyalat Duran. En aquest sentit, l’experta ha explicat també la importància de la seguretat digital. “A vegades no hi pensem, però a les xarxes circulen milers de dades personals. Hem de ser conscients a qui permetem accés a certa informació per a l’ús que en pugui fer”.

L'espai
Fundació Crèdit Andorrà