Els finalistes del Sax Fest interpreten Henri Tomasi acompanyats de l'ONCA - Creand
Vés al contingut

Els finalistes del Sax Fest interpreten Henri Tomasi acompanyats de l'ONCA

 

Els sis finalistes del Sax Fest -Pierre Faget, Marc Felis, Danylo Davbish, Victor Cohilis, Vladimir Petskus i Dmitry Pinchuk- han actuat durant la tarda d’aquest divendres al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Es tracta de la ronda final del concurs internacional en què cada jove músic, acompanyat d’una gran orquestra simfònica, ha tingut l’oportunitat d’interpretar i protagonitzar el Concerto for alto saxophone and orchestra del compositor francès Henri Tomasi.

És la primera vegada que l’organització del certamen opta per una nombrosa formació de músics durant l’actuació final. “Els anys anteriors havíem presentat sempre obres amb una plantilla més petita com un orquestra de cambra, un ensemble, una orquestra de corda… aquest any aprofitant que és el desè aniversari del festival i el 30è aniversari de l’ONCA per a fer una obra amb una gran orquestra simfònica de seixanta músics” ha puntualitzat el conductor del concert, Àlex Sansó, mentre destacava la qualitat de tots els participants. “Cada any el nivell que hi ha al concurs és excel·lent. De fet, s’està convertint en un dels concursos més importants en l’àmbit mundial” ha assegurat el director.

De fet, l’edició d’enguany ha doblat el nombre de participants. “Normalment, hi havia una setantena de músics i ara són 140” ha celebrat el director creatiu del festival, Jordi Llorens, qui ha assegurat que aquesta ha estat “la gran fita d’aquest any”. Amb relació a aquest tema, Llorens ha destacat la gran evolució del festival des que va arrencar. “Vam començar sent molt petits, però sempre teníem la mentalitat de fer un festival gran” ha comentat el director mentre agraïa la tasca de tots els membres del certamen així com el suport de les autoritats. “El concurs atreu participants d’arreu, i això demostra la seva internacionalització” ha confirmat Llorens.

El guanyador de la desena edició de l’Andorra Sax Fest rebrà com a premi un saxòfon Alt SELMER PARIS Supreme ofert per SELMER PARIS i 7.000 euros. A més, l’organització del certamen convidarà al guanyador en qüestió a participar en l’edició 2024 del festival, on es programarà un recital a càrrec seu amb acompanyament de piano. També està previst que el músic formi part del jurat al Concurs Internacional d’Andorra de Joves Saxofonistes 2024 durant l’Andorra Sax Fest ’24.

Fundació Crèdit Andorrà
ONCA