El Grup Crèdit Andorrà reforça el seu projecte europeu de banca privada amb l’entrada de dos socis estratègics a Banco Alcalá - Creand
Vés al contingut

El Grup Crèdit Andorrà reforça el seu projecte europeu de banca privada amb l’entrada de dos socis estratègics a Banco Alcalá

El Consell d’Administració de Banco Alcalá, filial de banca privada a Espanya del Grup Crèdit Andorrà, ha acordat proposar als seus accionistes una ampliació del seu capital social del 15% per donar entrada a dos nous socis estratègics, el grup financer Riva y Garcia, que controlarà el 10% del capital de l’entitat, i la família Ros González, que al tancament de l’operació disposarà d’un 5%. Els nous socis de Banco Alcalá s’uneixen al projecte de banca privada europea del Grup Crèdit Andorrà, reforçant la seva solvència financera i aportant la seva visió estratègica, experiència i reputació al sector.

Amb aquesta operació, subjecta a l’obtenció de les autoritzacions per part dels reguladors, permetrà incorporar el negoci de banca privada y el negoci de mercats de capitals de Riva y García, que fins ara articulava aquestes activitats a través de les societats Riva y García Gestión GSIIC i Riva y García 1877 SV. Riva y García és un grup financer independent, creat el 1992 i especialitzat en serveis d’assessorament d’alt valor afegit.

La família Ros González, per la seva banda, entrarà a l’accionariat  de Banco Alcalá mitjançant la subscripció del 5% del capital.

Després de l’ampliació, el capital social quedarà distribuït en un 72,25% per al Grup Crèdit Andorrà, un 12,75% per a la família Argüelles, fundadora de l’entitat, un 10% per a Riva y García i un 5% per a la família Ros. El total de recursos propis passarà a ser de 31,5 milions d’euros.
Amb motiu de l’operació, Banco Alcalá preveu incorporar al seu consell d’administració al Sr. Borja García-Nieto Portabella i al Sr. José María Ros González.

El conseller delegat de Crèdit Andorrà, el Sr. Josep Peralba, senyala que “l’entrada de Riva y García, un operador destacat al mercat de banca privada i al mercat de capitals a Espanya, i de la família Ros González, un inversor industrial de rellevància al país, reforçaran el nostre projecte a la Unió Europea”.

El Sr. Borja García-Nieto, president de Riva y García, afirma que ”aquesta operació suposarà una excel·lent oportunitat per tal que ambdues entitats es dimensionin en un mercat molt regulat i complex. La solvència dels nostres nous socis ens permetrà oferir un servei millor i més complert als nostres clients i generar sinèrgies importants”.

Un projecte global de banca privada a Europa del Grup Crèdit Andorrà

El Grup Crèdit Andorrà va adquirir Banco Alcalá el passat mes d’octubre, amb l’objectiu de reforçar la seva expansió a la zona euro, que havia iniciat l’abril d’aquell mateix any amb la compra de Banque de Patrimoines Privés a Luxemburg. El projecte del Grup Crèdit Andorrà, amb la seva implantació a Espanya i Luxemburg, és el de crear i consolidar una entitat global de referència en el mercat de banca privada a Europa.

Crèdit Andorrà és el grup financer líder a Andorra. L’entitat gestiona un volum de negoci de 13.199 milions d’euros (2011) i és el líder del sector en recursos propis, recursos gestionats, volum de negoci, inversió creditícia i beneficis. Amb una fortalesa demostrada, amb un TIER1 de 14,02% i unes ràtios de solvència i liquiditat d’un 17,39% i d’un 51,81% respectivament, la solvència de Crèdit Andorrà supera àmpliament la mitjana dels bancs europeus.

Grup Crèdit Andorrà

Crèdit Andorrà es el grup financer líder a Andorra amb una quota de mercat del 36%. A Andorra, l’entitat ofereix serveis de banca comercial, de banca privada i de gestió d’actius a nivell internacional, que es complementen amb altres línies de negoci des del Grup, com són els productes i l’assessorament en el camp assegurador. Actualment, el Grup Crèdit Andorrà està present a Andorra, Espanya, Suïssa, Luxemburg, Estats Units, Mèxici Panamà.

Crèdit Andorrà ha estat classificat per Fitch Ratings amb un ràting a llarg termini ‘A-‘ i un ràting a curt termini ‘F2’. La valoració de Fitch va posar de rellevància la solvència i la fortalesa de Crèdit Andorrà i el seu lideratge al sector financer del país, tot i la conjuntura econòmica actual.
El banc ha estat guardonat en set ocasions amb el premi Banc de l’Any d’Andorra que atorga la publicació financera The Banker del grup Financial Times (2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008 i 2010).

Crèdit Andorrà ocupa la primera posició entre els bancs d’Andorra al rànquing Top1000 que elabora anualment la revista The Banker del grup Financial Times. Aquest rànquing classifica els bancs en funció de la seva capitalització.

Presència internacional
Espanya