El Grup Crèdit Andorrà obté un benefici net consolidat de 72 milions d'euros el 2015, un 0,6% més - Creand
Vés al contingut

El Grup Crèdit Andorrà obté un benefici net consolidat de 72 milions d'euros el 2015, un 0,6% més

• El volum de negoci, tot i el difícil entorn, s’ha mantingut estable respecte a l’exercici anterior i arriba als 16.576 milions d’euros; els recursos de clients han assolit els 13.583 milions

• El marge ordinari se situa en 247,25 milions d’euros (un 8,7% més que l’exercici anterior) i el d’explotació, en 107,52 milions (un 4,69% més que l’exercici anterior)

• La ràtio de solvència ascendeix al 21,82% i la de liquiditat, al 65,14%

• El banc ha mantingut el volum d’inversió en acció social, amb una aportació de 2,6 milions d’euros, el 3,66% dels beneficis nets

El balanç consolidat del Grup Crèdit Andorrà el 31 de desembre del 2015 reflecteix la posició de banc de referència del sector financer andorrà, amb un volum de negoci que arriba als 16.576 milions d’euros, dels quals 13.583 milions d’euros corresponen a recursos de clients i 2.993 milions d’euros a inversió creditícia. Del total de recursos de clients, mereix una menció especial el volum de dipòsits que, tot i el difícil entorn en què s’ha trobat el sector financer andorrà aquest exercici, ha arribat als 4.915 milions d’euros (un 2,3% més que l’exercici anterior).

Quant als resultats de l’activitat, el Grup Crèdit Andorrà ha assolit un marge ordinari de 247,2 milions d’euros, un 8,7% més que l’exercici anterior. El marge d’explotació s’ha situat en 107,5 milions d’euros, un 4,69% més que el 2014, fet que posa de manifest la capacitat del Grup de generar beneficis de la seva activitat ordinària de manera recurrent. El resultat net consolidat del Grup ha estat de 72 milions d’euros, un 0,6% més que l’any anterior.

Aquestes xifres permeten mostrar unes sòlides magnituds. Per una banda, la ràtio de solvència ha pujat fins al 21,82% (més del doble del mínim legal exigit, del 10%) i la ràtio de liquiditat s’ha situat en el 65,14% (el mínim legal és del 40%). Uns indicadors que evidencien la bona gestió del Grup, caracteritzada per un perfil de risc baix i una política contínua de reforçament orgànic del capital.

Els fons propis del Grup a tancament de l’exercici 2015 es van situar en 623 milions d’euros, fet que permet continuar disposant d’un nivell adequat de capitalització per garantir un creixement sostingut.

Crèdit Andorrà fa un balanç positiu de l’activitat del 2015. El conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, destaca que “com a banc de referència en el sector, durant el 2015 hem continuat treballant amb rigor i professionalitat per preservar la confiança i la reputació que ens ha atorgat la nostra trajectòria al llarg dels anys, per poder contribuir, així, a la bona marxa del sector i de l’economia andorrana”.

Grup Financer Crèdit Andorrà

El Grup Financer Crèdit Andorrà s’instrumenta amb una base de quatre fitxes bancàries internacionals: Crèdit Andorrà, la matriu; Banco Alcalá, a Espanya; Banque de Patrimoines Privés, a Luxemburg, i Banco Crèdit Andorrà (Panamá), a Panamà. La gestió d’actius i els serveis asseguradors completen la resta de negocis financers. El Grup està present a Andorra i a les principals places financeres d’Europa (Espanya, Luxemburg i Suïssa) i Amèrica (Miami, Panamà, Mèxic, Perú i Xile). Per altra banda, també desenvolupa la seva acció social a Andorra a través de la Fundació Crèdit Andorrà.

Formen part del Grup 813 professionals de 31 nacionalitats, dels quals 481 treballen a Andorra.

La voluntat del Grup és créixer amb prudència, de manera sostinguda i sostenible, tot respectant els valors de la banca tradicional que avalen la reputació de Crèdit Andorrà. El model de negoci del Grup està basat en el servei, en una àmplia oferta d’inversió, en oferir les millors solucions de mercat i una plataforma multibooking a escala internacional amb arquitectura oberta. Incorpora una proposta de valor en l’àmbit del Wealth Management, vehiculada a través d’uns serveis boutique que responen a les necessitats específiques de cada client.

Principals fites del 2015

ANDORRA

Crèdit Andorrà ha tancat el 2015 mantenint el lideratge en el mercat andorrà, amb un model de negoci que respon a la vocació de servei i a la voluntat d’estar al costat de les persones i les empreses. S’ha continuat treballant per consolidar l’operativa orientada a l’especialització i l’assessorament, per donar una resposta més ajustada a les necessitats concretes de cada client.

Un del objectius del 2015 ha estat oferir serveis diferencials que ajudin a estendre la relació amb el banc, més enllà de l’oficina, i arribar al client en el moment adequat a través del canal correcte. El banc ha treballat en la transformació digital, un procés que es planteja des de l’omnicanalitat, els serveis en línia i la digitalització de les comunicacions.

CRÈDIT ANDORRÀ ASSET MANAGEMENT

Durant el 2015, la gestora andorrana Crèdit Andorrà Asset Management ha celebrat el seu 25è aniversari, sent la gestora més antiga dels bancs del país. Gestiona un patrimoni global de 2.228 milions d’euros a tancament de 2015. El Grup actualment disposa de societats gestores d’organismes d’inversió col·lectiva a Andorra, Luxemburg i Espanya.

EXPANSIÓ INTERNACIONAL

El Grup Crèdit Andorrà ha continuat consolidant el projecte de banca privada i gestió d’actius a Europa i Amèrica.

La plataforma de Wealth Management a Europa la formen Banco Alcalá a Espanya i Banque de Patrimoines Privés a Luxemburg, dues peces clau del projecte europeu de banca privada i gestió d’actius del Grup, que ha incrementat en un 9,9% el volum total de recursos gestionats. Les dues entitats gaudeixen d’uns bons índex de solvència: 38,56% i 40,07%, respectivament.

Per la Banca Privada Amèrica el 2015 ha estat un any de creixement moderat i de consolidació del model de negoci. En volum de negoci ha crescut un 6,1%. S’ha continuat treballant en una gestió orientada a aconseguir creixement en termes d’eficiència i incrementar la capacitat comercial.

GRUP ASSEGURADOR

El negoci assegurador ha aportat un marge d’explotació net de 10,3 milions d’euros, refermant així el creixement i la posició de referència en el mercat de vida d’Andorra o l’activitat a Espanya a través d’Enterprise Risk Management (ERM) i CA Life Insurance Experts.

El 2015 CA Life, la companyia de vida amb seu a Madrid, va arribar a un acord amb Arquia Banca, per la distribució dels productes de Vida a les oficines de la xarxa comercial d’Arquia a Espanya. A més s’ha signat un conveni amb l’Associació Catalana de Corredors d’Assegurances i Arquia Banca, que ha permès aportar solucions asseguradores a totes les operacions finançades per Arquia.

Per la seva banda, Enterprise Risk Management, la corredoria del Grup a Espanya, ha continuat creixent amb l’obertura d’una nova oficina a València. Actualment ERM Holding té una xarxa comercial de 9 oficines a Espanya (Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Castelló, València, Palma, Sevilla i Madrid).

Ràtings i reconeixements

El 2015 Crèdit Andorrà ha estat classificat, un any més, en el primer lloc dels bancs d’Andorra i en la posició 800 a escala mundial en termes de fortalesa i capitalització en el rànquing Top 1000 que elabora la revista The Banker del grup Financial Times (edició juliol 2015).

La publicació financera Global Banking & Finance Review va distingir per tercer any consecutiu Crèdit Andorrà com el millor banc d’Andorra en banca privada el 2015. També li va atorgar el premi al millor banc 2015 en Responsabilitat Social Corporativa a Andorra.

Fitch Ratings ha confirmat a Crèdit Andorrà la qualificació creditícia a llarg termini BBB amb perspectiva estable i a curt termini F3 (juny de 2016).

Compromís social

En el marc del compromís social, el Grup Crèdit Andorrà ha destinat una inversió global de 2,6 milions d’euros (el 3,66% dels beneficis nets) a iniciatives adreçades a la societat, a promoure el progrés econòmic i social, el coneixement, el benestar i la cultura.

Per àmbits d’actuació, el 30,59% s’ha dedicat a programes educatius, socials i culturals que duu a terme la Fundació Crèdit Andorrà; el 68,36%, a activitats de dinamització econòmica i esportives, i l’1,05%, a iniciatives mediambientals.

Fidels a la vocació de servei al país que té el banc, a través de la Fundació Crèdit Andorrà s’impulsen accions en els àmbits de l’educació, la cultura i l’acció social per dotar la societat de les eines necessàries per al seu benestar i desenvolupament futur. Des del banc també es fa efectiva aquesta vocació recolzant els principals pilars de l’economia andorrana i el teixit empresarial a través de la Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanisme de l’IESE, i en col·laboració amb altres institucions del Principat.

En aquest sentit, una de les novetats destacades del 2015 ha estat el cicle anual de conferències Crèdit Andorrà Global Forum, que té per objectiu posar a disposició de la ciutadania ponents de referència, per tal de fer una anàlisi de la realitat actual, però en clau de futur. La finalitat és propiciar un espai de coneixement i de debat al voltant de temes d’actualitat en tots aquells sectors que han de marcar el progrés del país a mitjà i llarg termini.