El Grup Crèdit Andorrà obté un benefici de 71,24 milions d'euros, un 0,53% més que l'any anterior - Creand
Vés al contingut

El Grup Crèdit Andorrà obté un benefici de 71,24 milions d'euros, un 0,53% més que l'any anterior

El Grup Crèdit Andorrà ha continuat el 2013 com a referent del sector al país, amb un volum de negoci de 15.472 milions d’euros, un 7,36% més que el 2012, i uns recursos gestionats de clients de 12.418 milions d’euros, un 9,82% més. El banc ha mantingut la inversió creditícia,que ha estat de 3.053 milions.

Aquestes xifres es tradueixen en unes sòlides magnituds, amb una ràtio de solvència del 19,14% -gairebé el doble del mínim legal exigit, del 10%, i superior al 17,80% del 2012- i una ràtio de liquiditat del 59,89% -el mínim legal és del 40%-, que evidencien la fortalesa de Crèdit Andorrà.

L’activitat de negoci ha estat positiva. El marge ordinari s’ha situat en 227,92 milions d’euros, un 16,50% més que el 2012. El projecte d’expansió internacional ha continuat, amb una gestió responsable en la contenció de la despesa que es reflecteix en una excel·lent ràtio d’eficiència, del 38,59%. Una gestió que finalment ha representat que el marge d’explotació s’hagi situat en 114,69 milions, un 53,72% més.

El Grup Crèdit Andorrà presenta un benefici net consolidat de 71,24 milions d’euros, el que suposa un augment del 0,53% respecte al 2012. Crèdit Andorrà fa un balanç satisfactori de l’activitat el 2013, tenint en compte la complexitat de l’entorn econòmic i l’esforç que està duent a terme per ampliar la seva presència en altres mercats.

Els fons propis del Grup també van tancar l’exercici amb un creixement notable, en 575 milions enfront dels 546 milions del 2012, fet que manté el nivell de capitalització i garanteix el creixement sostingut futur de l’entitat.

A tancament de 2013, 696 professionals de 25 nacionalitats diferents i repartits per 10 països formen part del Grup Crèdit Andorrà, 412 dels quals, a Andorra.

El conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, destaca que “el Grup conclou el 2013 assolint els objectius establerts en el nostre Pla estratègic, que representen la consolidació del model de negoci a Andorra, l’impuls de la presència a Amèrica i l’estructuració i desenvolupament del negoci en el mercat europeu”. Peralba afegeix que “el pla d’expansió avança, amb la visió d’un projecte sostingut i de futur per ser competitius en un mercat global. Disposar de quatre fitxes bancàries, a Andorra, Espanya, Luxemburg i Panamà, és un fet destacat en la nostra estratègia de convertir-nos en el banc d’Andorra al món sense perdre l’essència que ens porta a ser el grup financer líder a Andorra”.

Expansió internacional: reforç de l’activitat financera a Suïssa
Durant el 2013 el Grup Crèdit Andorrà ha consolidat el projecte de Wealth Management reforçant l’activitat a Suïssa i la gestió de patrimonis amb la compra del 9,9% de Banque Genevoise de Gestion, una entitat de banca privada fundada el 1988 i orientada a la gestió global de clients institucionals i grans patrimonis. Suïssa, tradicional plaça financera caracteritzada per l’estabilitat i la llarga experiència en banca privada i gestió de patrimonis, és per al Grup Crèdit Andorrà un emplaçament estratègic clau en la consolidació del projecte global de Wealth Management.

D’altra banda, s’ha donat un impuls definitiu al Grup Assegurador amb l‘obertura de CA Life Insurance Experts a Espanya, companyia d’assegurances de vida amb oficines a Madrid i Barcelona, i CA Vincles (Xile), que presta serveis actuarials i asseguradors.

En els darrers anys l’entitat ha anat consolidant la diversificació geogràfica del negoci de banca privada i gestió d’actius a les principals places financeres d’Europa i Amèrica. Actualment està present en una desena de països: Andorra, Espanya, Luxemburg, Suïssa, EUA (Miami), Mèxic, Panamà, Paraguai i Perú. Disposa de quatre fitxes bancàries internacionals (a Andorra, Espanya, Luxemburg i Panamà).

Ràtings i reconeixements
Els diferents reconeixements rebuts el 2013 són un reflex de la gestió prudent i conservadora de Crèdit Andorrà, de la posició de lideratge en el mercat andorrà, de l’increment del negoci de banca privada internacional, de l’evolució positiva dels marges de l’entitat i del treball continu per mantenir uns estàndards de qualitat òptims.

Fitch Ratings va mantenir les qualificacions creditícies, amb un ràting a llarg termini A- i un a curt termini F2.

El Grup Financial Times, a través de les publicacions The Banker i Professional Wealth Management, ha guardonat Crèdit Andorrà amb el premi al millor banc d’Andorra en banca privada el 2013. El guardó és un reconeixement a l’oferta de banca privada i suposa un impuls al procés d’internacionalització. Crèdit Andorrà és el primer banc del país que rep aquest guardó. Per la seva banda, Global Banking & Finance Review també ha atorgat a Crèdit Andorrà el guardó a millor banc d’Andorra en banca privada 2013.

L’entitat, a més, ha estat classificada en la posició 778 a escala mundial i en el número 1 entre els bancs d’Andorra dins el rànquing Top1000 de The Banker (edició juliol 2013). Aquest rànquing classifica els bancs en funció de la seva fortalesa i capitalització.

Compromís social
El Grup Crèdit Andorrà ha destinat una inversió global de 2 milions d’euros, el 2,79% dels beneficis) a iniciatives per a la societat (educació, benestar social, cultura, economia i medi ambient).

Per àmbits d’actuació, el 32% s’ha destinat a programes educatius, socials i culturals que duu a terme la Fundació Crèdit Andorrà; el 66,73%, a iniciatives de dinamització econòmica, institucionals i esportives, i l’1,27%, a activitats mediambientals.

El Grup ha mostrat una atenció prioritària als motors principals de l’economia andorrana i al teixit empresarial a través de la Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanisme de l’IESE, i en col·laboració amb altres institucions del Principat. La voluntat de servei que caracteritza el Grup té el reflex més evident en la Fundació Crèdit Andorrà, que des de fa més de 25 anys treballa per dotar la societat de les eines necessàries per al desenvolupament futur.

El banc i la Fundació han destinat els recursos materials i humans necessaris per consolidar un ampli teixit de col·laboracions i iniciatives destinades al creixement i al progrés social, educatiu, econòmic i cultural del país.

En el vessant educatiu s’han continuat atorgant beques d’estudis de postgrau per als joves i fomentant l’educació superior a través del conveni amb la Universitat d’Andorra. En el vessant social, la gent gran, les famílies amb precarietat econòmica, els discapacitats i la promoció de la salut han centrat l’atenció. Pel que fa a la cultura, s’ha impulsat l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, l’Escena Nacional d’Andorra, el Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, el Festival internacional d’orgue i l’exposició Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat, i s’ha editat el llibre Ràdio Andorra. En el vessant esportiu, s’ha donat suport a l’esquí a través del patrocini de la Copa d’Europa, la Federació Andorrana d’Esquí, els clubs de base, el Trofeu Borrufa i la nostra participació estratègica a Ensisa i Nevasa, i s’ha impulsat l’Expedició Crèdit Andorra Everest, que ha portat Andorra al cim del món per primer cop. Finalment, en el vessant econòmic, s’ha donat suport al teixit empresarial en múltiples actes com la Fira d’Andorra la Vella i la Fira de l’AIVA, la Trobada Empresarial al Pirineu, l’EFA i les conferències amb ponents de renom. Tot això, entre moltes altres activitats.

Resultats
Lideratge