Disponible el nou llibre de Víctor Pou sobre el procés d'acostament d'Andorra a la UE editat per Crèdit Andorrà - Creand
Vés al contingut

Disponible el nou llibre de Víctor Pou sobre el procés d'acostament d'Andorra a la UE editat per Crèdit Andorrà

• Les persones interessades a obtenir-ne un exemplar el poden demanar a les oficines de Crèdit Andorrà

• Es tracta del vuitè treball de Víctor Pou sobre les relacions internacionals d’Andorra amb la Unió Europea, set dels quals editats per Crèdit Andorrà

Crèdit Andorrà posa a disposició de les persones interessades el nou volum que ha editat,  Andorra-Unió Europea. El procés d’acostament del Principat a la Unió Europea. Cap a un acord d’associació, de Víctor Pou, professor del departament d’Anàlisi Social i Econòmica de l’IESE i professor d’Economia Mundial i Relacions Internacionals a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). El llibre es pot aconseguir a qualsevol de les oficines de Crèdit Andorrà i també està disponible en format electrònic a la Sala de comunicació de la web corporativa.

Víctor Pou hi analitza la darrera fase del procés d’acostament del Principat d’Andorra a la Unió Europea i que, segons l’autor, ha de culminar amb un acord d’associació. Aquest procés, que es va iniciar fa trenta anys, ha seguit una estratègia que l’autor qualifica d’asimptòtica, en el sentit que Andorra s’acosta cada vegada més a la UE sense pretendre entrar-hi com a estat membre. La publicació actualitza el procés d’acostament gradual i progressiu del Principat cap a la UE i ofereix un resum de les tres fases precedents.

L’estudi presenta els tres grans blocs que constitueixen l’acord d’associació: un acord marc amb les regles del joc generals, protocols específics de cada país del grup que ell anomena AMS (Andorra, Mònaco i San Marino), i annexos amb la normativa que ha produït o produeix la UE sobre el que s’està negociant.

Segons explica el professor Pou, “l’objectiu de l’acord d’associació és que Andorra pugui participar d’una manera progressiva i com més àmplia millor en el mercat interior de la UE” i aquest acord “s’ha de basar en el reconeixement de la necessitat de respectar les especificitats andorranes com a estat de dimensió territorial reduïda”.

Andorra-Unió Europea. El procés d’acostament del Principat a la Unió Europea. Cap a un acord d’associació és el vuitè d’una sèrie de llibres en què l’autor analitza les relacions internacionals d’Andorra i el setè editat per Crèdit Andorrà.

El professor Víctor Pou

Víctor Pou és doctor en Dret i llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, màster en Economia i Direcció d’Empreses (MBA) per l’IESE Business School i diplomat en Integració Europea per la Universitat d’Amsterdam.

És professor del departament d’Anàlisi Social i Econòmica de l’IESE i professor d’Economia Mundial i Relacions Internacionals a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

És director d’afers europeus a la consultora TAS Europrojects (Brussel·les) i delegat de la secció d’economia de l’Institut d’Estudis Catalans a Brussel·les. Ha estat director internacional de l’empresa Torras Hostench SA i director general de Programació Econòmica, director general d’Adequació a les Comunitats Europees i director del Patronat Català pro Europa de la Generalitat de Catalunya, així com cap d’unitat i conseller de Relacions Exteriors de la Comissió Europea a Brussel·les.

El professor Pou és autor de nombrosos articles i llibres sobre les Comunitats Europees, geopolítica, economia mundial i relacions internacionals, i col·laborador habitual de diaris i revistes econòmiques. És especialista en les relacions internacionals d’Andorra. Ha treballat com a consultor del ministeri d’Afers Exteriors i de diferents empreses, a més de participar en activitats culturals andorranes com la Universitat d’Estiu, a Prada de Conflent.

 

Andorra
Publicacions