Crèdit Andorrà presenta l'Innovation Hub, un projecte pioner per compartir coneixement entre empreses i start-ups - Creand
Vés al contingut

Crèdit Andorrà presenta l'Innovation Hub, un projecte pioner per compartir coneixement entre empreses i start-ups

Crèdit Andorrà ha posat en marxa l’Innovation Hub, un projecte pioner per generar i compartir coneixement entre el teixit de la petita i mitjana empresa del país i el sector de les start-ups, perquè trobin oportunitats de col·laboració mútua i d’afavorir el negoci. El projecte, que s’ha treballat de forma transversal implicant diverses àrees del Banc, permet unir diferents agents econòmics, professionals i empreses amb un objectiu comú: innovar en xarxa i generar nous negocis.

Per una banda, aquest projecte ajuda a les empreses a identificar, a través d‘una metodologia d’innovació, nous reptes que se’ls plantegen. Després d’aquesta anàlisi, se’ls proposa col·laboracions amb start-ups identificades, que tinguin potencial recorregut empresarial, i que puguin donar resposta a aquests reptes, beneficiant-se del coneixement que els poden aportar en aspectes com les noves tendències, la tecnologia i l’agilitat.

Pel que fa a les start-ups, es busca oferir-los oportunitats de creixement a través de facilitar-los el contacte amb empreses del país amb les quals poden obrir vies de col·laboració. També se’ls ofereix acompanyament en la possible arribada a Andorra, així com sessions de mentoria en els temes de banca que puguin requerir.

Crèdit Andorrà, en línia amb al seva voluntat de servei i com a entitat pionera en el desenvolupament d’iniciatives per donar resposta a les noves necessitat dels clients, es vol posicionar amb aquest projecte a l’avantguarda de les tendències que formen part de la nova economia digital. En aquest línia busca promoure i facilitar un ecosistema rellevant entorn a l’emprenedoria i que alhora pugui ser atractiu per a la inversió.

Martí Alfonso, director de l’Àrea de Negoci Bancari Andorra de Crèdit Andorrà, ha destacat que “aquest projecte és un pas més en la nostra voluntat d’impulsar un ecosistema innovador a Andorra. El nostre objectiu és compartir el coneixement que generen tant les empreses del país com els nous players que són les start-ups, i fomentar la col·laboració entre els diferents agents per tal de generar un valor afegit tant per als nostres clients, com a nivell econòmic i social per al país.”

Aquesta iniciativa s’alinea amb la voluntat del país de complementar l’economia amb noves activitats d’alt valor afegit, cap a una economia del coneixement, que permeti noves oportunitats, i amb l’objectiu d’esdevenir un pol d’innovació i emprenedoria.

Més de 700 empreses analitzades

El projecte es va iniciar a principis d’any amb un anàlisi que va identificar més de set-centes empreses del país que podrien formar part de l’Innovation Hub, així com quaranta-dos start-ups, de noranta-set sectors empresarials.

Crèdit Andorrà aplica en aquest projecte una metodologia innovadora pròpia per identificar reptes i solucions per optimitzar el networking i maximitzar les oportunitats de col·laboració. Amb aquest mètode s’ha dut a terme una prova pilot en la qual han participat set empreses i cinc start-ups, amb el resultat d’onze propostes de col·laboració.

L’entitat preveu que el projecte segueixi creixent durant els pròxims mesos. Per això, col·labora amb diversos espais coworking del país per tal de poder tenir un espai de reunió entre les empreses i un lloc propici on relacionar-se amb l’entorn de les start-ups.

Transformació digital
Innovation hub