Crèdit Andorrà i Caser Seguros firmen un acord pel qual la companyia espanyola entra en el negoci assegurador de vida del grup financer a Andorra - Creand
Vés al contingut

Crèdit Andorrà i Caser Seguros firmen un acord pel qual la companyia espanyola entra en el negoci assegurador de vida del grup financer a Andorra

• És una aliança estratègica per impulsar el negoci assegurador, el creixement i la generació de valor afegit per als clients de l’entitat líder al Principat.

• Crèdit Andorrà tindrà el 49% de CA Vida Assegurances (productes de la branca de vida risc) i Caser Seguros serà el titular del 51%.

• Crèdit Andorrà mantindrà el 100% del capital de Crèdit Assegurances (productes de vida estalvi, plans de jubilació i pensions).

Crèdit Andorrà i Caser Seguros han arribat a un acord pel qual la companyia espanyola entra a formar part del negoci assegurador de vida del grup financer a Andorra.

L’acord entre Crèdit Andorrà i Caser Seguros és una aliança que té com a objectiu impulsar el negoci assegurador, el creixement i la generació de valor afegit per als clients. El projecte conjunt permetrà fer front amb competitivitat als reptes del sector a llarg termini. Tot això, en un entorn marcat pel procés de transformació global dels sectors financer i assegurador, i per reptes importants com les noves normatives reguladores europees Basilea III i Solvència II per a entitats asseguradores, així com la Llei d’ordenació i supervisió d’assegurances i reassegurances del Principat d’Andorra, que adapta la regulació del sector als estàndards europeus i internacionals.

El conseller executiu i director general del Grup Financer Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha explicat que «el negoci assegurador és i continuarà sent un pilar estratègic per al Grup, ja que les assegurances són una activitat complementària a la naturalesa del negoci bancari. Aquest acord ens permetrà desenvolupar un projecte conjunt entre dues companyies de referència, en què sumarem capacitats i talent per garantir i liderar el creixement futur».

Per la seva banda, el director general de Caser Seguros, Ignacio Eyriès, ha destacat, d’una banda, les capacitats i el coneixement de l’asseguradora en la distribució bancasseguradora i, de l’altra, la diversificació i la innovació de la seva proposta en la branca vida. «És, a més, el primer acord que signem a Andorra, on esperem poder intensificar la nostra activitat», hi ha afegit.

Arran d’aquest acord, Crèdit Andorrà tindrà el 49% del capital de CA Vida Assegurances i Caser Seguros serà el titular del 51%. D’altra banda, Crèdit Andorrà mantindrà el 100% del capital de Crèdit Assegurances (vida estalvi, plans de jubilació i pensions).

L’operació està pendent d’obtenir les autoritzacions dels respectius supervisors: la Dirección General de Seguros y Fondos de Pensiones i l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).

Crèdit Assegurances

Fruit d’aquest acord, la cartera de Crèdit Assegurances, companyia líder a Andorra en assegurances de vida, se segrega en dues noves companyies. D’una banda, Crèdit Assegurances per a plans d’estalvi i pensions, participada al 100% per Crèdit Andorrà. De l’altra, CA Vida Assegurances, participada per Caser Seguros i Crèdit Andorrà.

CA Vida Assegurances serà una companyia especialitzada en vida risc. Per la seva banda, Crèdit Assegurances focalitzarà l’activitat en els productes de vida estalvi, plans de jubilació i plans de pensions. Es mantindran sense canvis l’oferta de productes i serveis, l’estructura comercial a través de les oficines de Crèdit Andorrà, l’oficina de l’asseguradora (Av. Fiter i Rossell, 22, d’Escaldes-Engordany) i les corredories.

Assegurances
Andorra