Més de 200 assistents gaudeixen del concert 'Música per a la memòria' de Creand Fundació - Creand
Vés al contingut

Més de 200 assistents gaudeixen del concert ‘Música per a la memòria’ de Creand Fundació

Més de dos-cents padrins han gaudit aquest dilluns del concert ‘Música per a la memòria’, una iniciativa impulsada per Creand Fundació i adreçada, especialment, als usuaris de L’espai però també oberta a tota la gent gran del país. El director escènic de l’actuació, Joan Hernández, ha remarcat el caràcter simbòlic del concert perquè “recuperem la memòria del passat a través de la música” i ha recordat que la iniciativa va néixer amb la pandèmia del coronavirus amb un aforament limitat, però arran de l’èxit que va tenir “any rere any va creixent”, arribant aquest dilluns a la quarta edició. “És un espectacle especial, va néixer en petit format i amb un aforament reduït i ara veiem com comença a créixer”, ha assenyalat, posant l’accent a la novetat d’enguany, on s’ha convidat els espectadors a ballar durant el concert.

Hernández també ha posat en relleu la introducció d’un “mestre de cerimònies” al concert, en Bartolí, interpretat per l’actor Ivan Cano, qui s’ha encarregat de marcar el fil conductor de l’actuació tot explicant la seva història d’amor amb la Dèlia, “basada en una possible realitat del nostre passat”. Quant al programa musical, els participants han gaudit de diversos boleros de la mà d’un quintet de corda, format per Francesc Planella i Àlex Arajol, als violins; Sílvia Garcia a la viola; Mireia Planas al violoncel i Òscar Llauradó al contrabaix, tot acompanyat per Lluís Cartes a la percussió.

El programa ha estat format per cançons icòniques com ‘Angelitos negros’, ‘Dos gardenias’, ‘Bésame mucho’ o ‘Si tu me dices ven’, entre altres clàssics de la memòria col·lectiva.”Tenim uns arranjaments fantàstics fets per Santi Pereira el 2020, “especialment per a aquest concert”, ha apuntat, afegint que “sempre és un plaer poder recuperar, de tant en tant, aquest concert ben especial”. Cal recordar que Creand Fundació ofereix periòdicament un ampli ventall d’activitats en el marc del programa ‘Envelliment saludable’, que complementa amb diverses propostes a través de la plataforma de formació virtual de L’espai.

L'espai
Música
Creand Fundació