L'ONCA tanca la celebració dels 30 anys al Santuari de Meritxell - Creand
Vés al contingut

L’ONCA tanca la celebració dels 30 anys al Santuari de Meritxell

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), emprada del Govern i per Creand Fundació, ha tancat aquest dissabte el cicle ’30 anys de clàssica’ al Santuari de Nostra Senyora de Meritxell amb el concert ’30 anys de l’ONCA’, que ha comptat amb la presència de l’impulsor de l’orquestra el 1993, Gerard Claret, qui ha actuat com a solista en la primera peça i ha dirigit la segona. “L’ONCA és el projecte de la meva vida i m’ha fet molt feliç que m’hagin ofert la possibilitat de retrobar-me amb els meus companys d’orquestra”, ha asseverat Claret.

L’actuació, tal com ha manifestat el director artístic de l’ONCA, Albert Gumí, s’ha centrat en dues que formen part del repertori habitual del fundador de l’orquestra, el concert per a violí i orquestra de Bach i la serenata per a cordes de Txaikovski. A més, ha posat en relleu el simbolisme que representa el Santuari de Meritxell per a la celebració del trentè aniversari de l’orquestra, tot assenyalant la col·laboració amb els Amics de la Cambra Romànica. “Avui gaudim de la unió de diferents entitats del país en un lloc emblemàtic ideal per celebrar els 30 anys”, ha exposat.

El concert per donar el colofó a la celebració dels 30 anys de la fundació de l’ONCA ha comptat amb una gran afluència de públic, entre els quals hi havia presents la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, i la directora de Creand Fundació, Francesca Ros. Com és habitual, l’actuació de l’ONCA al Santuari de Meritxell també s’ha emmarcat amb el tret de sortida al VIII cicle Cambra Romànica, que recorrerà les esglésies de la parròquia de Canillo al llarg de set concerts, fins al 25 de novembre.

ONCA
30 anys de clàssica