Les germanes Labèque, cap de cartell de CLÀSSICAND - Creand
Vés al contingut

Les germanes Labèque, cap de cartell de CLÀSSICAND

El festival CLÀSSICAND torna aquesta primavera amb una nova proposta de nivell on destaquen noms com els de les germanes Katia i Marielle Labèque, un dels duos de piano més importants del món. El cartell, que s’ha presentat aquest matí, continua amb l’aposta per posicionar Andorra com a referent cultural internacional, portant artistes de la música clàssica, la dansa moderna i les arts escèniques reconeguts a nivell internacional.

Tal com ha explicat el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, la voluntat és “oferir una proposta cultural que puguin gaudir tant les persones del país com les que ens visiten”. A més, segons ha apuntat, “complementa l’oferta actual i ofereix un motiu més als nostres visitants per allargar la seva estada al Principat”. Per la seva banda, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha emfatitzat que “s’ha escollit espais emblemàtics i localitzacions a l’aire lliure que aportin un valor afegit a l’esdeveniment”. Als Jardins de Ràdio Andorra i la plaça del Consell General, s’hi sumen aquest any l’aparcament de Santa Coloma o la Sala dels passos perduts de La Casa de la Vall.

Els actes es reparteixen entre Andorra la Vella i Ordino, que han sumat esforços per unificar en un sol festival les diferents propostes de música clàssica que ja existien, amb MoraBanc i Creand Crèdit Andorrà com a patrocinadors oficials. Per la seva banda, el director de l’esdeveniment, Joan Anton Rechi, ha apuntat que CLÀSSICAND obrirà el calendari internacional de festivals clàssics, amb espectacles del 25 de maig al 9 de juny. La cantant espanyola Pasión Vega serà l’encarregada de donar el tret de sortida amb un concert als Jardins de Ràdio Andorra, on interpretarà cançons del director de cinema espanyol Pedro Almodóvar. La següent proposta serà el divendres 31 de maig, quan l’orquestra Vespres d’Arnadí representarà Il Trionfo del Tempo e del Disinganno de G.F. Hänsel a la plaça del Consell General. El dissabte 1 de juny serà el torn de les germanes Labèque amb la seva versió per a dos pianos de l’obra Triologia Coctau de Philip Glass, a l’Auditori Nacional d’Andorra. El 2 de juny, l’orquestra Franz Schubert oferirà el concert Star Wars i les millors bandes sonores de John Williams a l’aparcament de Santa Coloma. El mateix diumenge al migdia, a l’església de Sant Martí de la Cortinada, les andorranes Carolina Bartumeu (violoncel) i Miriam Manubens (piano) representaran Harmonies del segle XIX: tribut a Gabriel Fauré i successors –ambdós concerts seran gratuïts–. L’endemà, el baríton Benjamin Appl oferirà un recital de la seva obra Forbbiden Fruit en un espai inèdit: la Sala dels passos perduts de La Casa de la Vall. La dansa prendrà protagonisme el divendres 7 de juny, amb l’espectacle On the Nature of Rabbits, de la companyia Stockholm 59º North, a l’aparcament de Santa Coloma. L’endemà al vespre, l’actor francès Lambert Wilson i l’arpista Xavier de Maistre interpretaran textos d’Edgar Allan Poe a l’Auditori Nacional d’Andorra. També es preveu que pugui actuar al festival el guanyador de l’Andorra Sax Fest d’aquest any.

En aquesta edició, CLÀSSICAND s’ha volgut sumar a una causa benèfica. Per aquest motiu, el dia de cloenda, El Petit Liceu farà dues representacions de l’obra Miralls i el preu de l’entrada (10 euros) es destinarà a la botiga solidària de la Creu Roja. El festival tancarà amb CLÀSSIC-END, un espectacle gratuït i obert al públic on l’aigua i les llums de les fonts de la Rotonda es fusionaran amb la música de l’ONCA. Tots els espectacles -excepte els gratuïts i el benèfic- tindran un preu de 30 euros, amb la possibilitat de comprar un abonament per assistir a cinc actuacions per 120 euros (en queden exclosos l’espectacle benèfic d’El Petit Liceu i el recital de Benjamin Appl). Per la seva banda, el sector turístic podrà gaudir de preus preferents per poder oferir paquets d’allotjament + actuació als seus clients. Les entrades es poden adquirir a partir de dimarts 5 de març al web www.classicand.com, així com a les oficines de Turisme d’Andorra la Vella i Ordino.

Joyce DiDonato presenta CLÀSSICAND

La multiguanyadora de premis Grammy Joyce DiDonato ha estat l’estrella convidada per presentar la segona temporada del festival CLÀSSICAND. La reconeguda mezzosoprano oferirà un concert aquest vespre a l’Auditori Nacional d’Andorra (Ordino) que servirà per presentar la segona edició de l’esdeveniment. L’acompanyarà a l’escenari el pianista Craig Terry –també guanyador d’un premi Grammy–.

CLÀSSICAND