La seguretat digital i el medi ambient, a debat en el XXIV Cicle de l'Empresa Familiar Andorrana - Creand
Vés al contingut

La seguretat digital i el medi ambient, a debat en el XXIV Cicle d'Empresa Familiar Andorrana

La seguretat digital i el medi ambient seran els temes que centraran la XXIV edició del Cicle de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), un esdeveniment que enguany tindrà lloc a Anyós Park el proper 27 de juny en horari de matí. Tal com han explicat aquest dimarts el president i el secretari general de l’entitat, Daniel Armengol i Joan Tomàs, durant la jornada es voldrà posar el focus sobre dues amenaces externes a les empreses com són l’entorn digital, “que està en constant evolució”, els drets humans i l’entorn mediambiental, “que genera grans reptes de cara al futur”. A més, també hi haurà un darrer apartat en què es parlarà de governança.

Tot plegat serà possible gràcies a les ponències de tres experts com Elisabeth de Nadal, directora ESG de Cuatrecasas i responsable de la pràctica d’empresa i drets humans, que parlarà sobre la “intervenció política en el si de les empreses a través de polítiques que afecten el medi ambient” i els drets humans. Posteriorment, el perit judicial informàtic forense Bruno Pérez-Juncà abordarà la seguretat digital, és a dir, “com protegir-se de l’intrusisme no volgut”. En aquest cas, es tracta d’un tema d’actualitat tenint en compte els recents atacs de ‘phishing’ que han afectat una entitat bancària del país i que, sovint, “queden oblidats en el dia a dia”. La jornada es clourà amb la intervenció de la presidenta de la Comissió de Climatologia de l’Organització Meteorològica Mundial, Manola Brunet, que “compartirà alguns dels continguts que en aquests moments estan a l’avantguarda del coneixement” en aquest àmbit.

Amb tot, Armengol ha assegurat que la idea d’aquests cicles és, precisament, donar eines a les empreses familiars andorranes per tal que puguin fer front a reptes interns i externs que puguin tenir, així com a possibles amenaces. En relació amb la ponència d’Elisabeth de Nadal, Tomàs ha recordat que els criteris ESG (que fan referència a factors ambientals, socials i de govern corporatiu) responen a una directiva europea “que obliga els administradors a prendre decisions que afecten l’entorn, la sostenibilitat i la governança”, mentre que els drets humans i el medi ambient també “s’inspiren en la voluntat de la Unió Europea”. Per tant, es tracta d’uns temes que “acabaran transposant-se als països que fan un seguiment fidel a la legislació de la UE”.

La jornada s’ha estructurat en intervencions de 35 minuts per cada ponència i una taula rodona posterior en la qual es podrà debatre sobre els temes presentats. Un cop finalitzi l’esdeveniment, s’oferirà un dinar als assistents per cloure el cicle.

Escrit per
Autor post
Creand