La importància de l'alimentació en l'esport per garantir les reserves energètiques - Creand
Vés al contingut

La importància de l’alimentació en l’esport per garantir les reserves energètiques

La importància de l’alimentació en l’esport per garantir les reserves energètiques. Aquesta ha estat la temàtica de la jornada sobre la importància de regular el rendiment a través de l’alimentació i el control del sucre, organitzada per Creand Fundació i la Federació esportiva Special Olympics Andorra, amb la col·laboració de Lions Clubs International Foundation, que ha tingut lloc dissabte a l’edifici Creand.

El nutricionista i dietista, Eduard Reinoso, ha estat l’encarregat d’explicar als assistents quina és l’alimentació més adequada segons el tipus d’esport que es practica i de quins són els mites que envolten el rendiment esportiu. En aquest sentit, ha detallat què menjar “durant l’esport, abans i després” per garantir que es disposi de les reserves energètiques necessàries per rendir al “màxim”. “L’alimentació d’un esportista ha de ser més específica en funció de l’esport que es practiqui i no es pot menjar el mateix si competim durant una hora o si fem una cursa de vint hores”, ha assenyalat.

En relació amb el sucre en la dieta, el nutricionista ha assenyalat quins són els moments en els quals “hem de prendre productes d’absorció ràpida i de lenta”, alertant que si no s’utilitzen aquells aliments que cal cremar, “això es transforma en glucosa i si no es crema, s’acaba convertint en greix i provocarà sobrepès i obesitat”. També ha fet el punt en les característiques principals dels grups d’aliments, què s’ha de menjar durant el dia i com n’és de necessari estar ben hidratats.

Finalment, la dietista i nutricionista Marta Pons ha ofert un taller pràctic de cuina amb quatre plats ràpids, saludables i fàcils de fer amb la utilització de la Lékué i el microones. Concretament, ha elaborat un plat de llenties amb bacallà, una crema de verdures de temporada, uns gofres i una recepta de pollastre.

Programa ‘La salut al dia’ de Creand Fundació

La iniciativa s’emmarca en el programa ‘La salut al dia’ de Creand Fundació, una línia de treball centrada a oferir informació i formació a les persones afectades per problemàtiques i malalties de gran impacte social i als seus familiars i cuidadors, amb l’objectiu de millorar-los la qualitat de vida i oferir-los eines per fer front al dia a dia. Conjuntament amb els professionals i les associacions d’afectats, la fundació organitza conferències de divulgació general, tallers de formació i material divulgatiu.

Creand Fundació
Esport
Alimentació