La Fundació ONCA i l’Àrea de Museus i Monuments del Govern d’Andorra finalitza el cicle de tardor ‘30 anys de clàssica’ amb gairebé 400 assistents entre els 7 concerts - Creand
Vés al contingut

La Fundació ONCA i l’Àrea de Museus i Monuments del Govern d’Andorra finalitza el cicle de tardor ‘30 anys de clàssica’ amb gairebé 400 assistents entre els 7 concerts

Les dues institucions valoren positivament el cicle, inclòs en la programació de Canya als museus, i es plantegen mantenir el format en pròximes edicions

La Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i Creand Fundació, i l’Àrea de Museus i Monuments del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra finalitzen el cicle de tardor “30 anys de clàssica”, dut a terme en el marc de la 5a edició de Canya als museus, amb èxit de participació, amb gairebé un total de 400 assistents. El cicle, que s’ha creat amb motiu de la celebració dels 30 anys de la Fundació ONCA, ha comptat amb 7 concerts en format de cambra, protagonitzats per músics de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) i de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), que han tingut lloc en diverses esglésies romàniques del país.

Els concerts, organitzats en un solo i sis duos de corda i de vent, s’han desenvolupat des de final del mes de setembre i durant els caps de setmana del mes d’octubre, a les esglésies de Sant Romà de les Bons, a Encamp; Sant Joan de Caselles a Canillo; Sant Martí de la Cortinada, a Ordino; Sant Climent de Pal, a la Massana; Santa Coloma, a Andorra la Vella; Sant Serni de Nagol, a Sant Julià de Lòria, i Sant Miquel d’Engolasters, a Escaldes-Engordany.

A més de poder escoltar peces musicals de grans compositors de diversos períodes de la història de la música clàssica, els assistents als concerts també han gaudit de visites guiades a les esglésies, unes visites que mostraven la riquesa del patrimoni artístic del país.

La combinació de música i patrimoni ha estat un èxit de participació, amb un total de 372 assistents, que ha generat sinergies molt positives entre els assistents i les entitats organitzadores del cicle. De fet, ambdues institucions qualifiquen aquest èxit de manera quantitativa i qualitativa, encoratjant a repetir la fórmula en pròximes edicions, convidant nous músics del país, amb nous repertoris clàssics i amb nous escenaris, sempre mantenint la idea de combinar un concert amb una visita guiada a l’església que fa d’escenari musical.

Segons Albert Gumí, director artístic de la Fundació, “el cicle ha estat una proposta que ens ha permès crear una atmosfera idònia per acostar el repertori clàssic al públic. A més, ha significat una oportunitat per als alumnes de les escoles de música, que han pogut viure en directe la interpretació del seu professorat, com en les actuacions de Sant Serni i de Santa Coloma. Per a la Fundació ONCA, la formació musical és molt important i les actuacions de proximitat permeten fer aquest treball en escenaris diferenciats de les aules”.

El cicle també ha comptat amb el suport del Comú d’Encamp, a l’església de les Bons, i amb el Departament de Patrimoni, al concert programat a Sant Joan de Caselles, que s’ha emmarcat en la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni.

Fundació ONCA
30 anys de clàssica