La Fundació ONCA i Gerard Claret celebren el 30è aniversari de l’orquestra al concert inaugural del VIII Cambra Romànica - Creand
Vés al contingut

La Fundació ONCA i Gerard Claret celebren el 30è aniversari de l’orquestra al concert inaugural del VIII Cambra Romànica

La Fundació ONCA, amb motiu del trentè aniversari de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, inaugura el VIII Cambra Romànica, convidant al seu impulsor, Gerard Claret, i la producció clàssica “30 anys de l’ONCA amb Gerard Claret”. El concert serà el dissabte 21 d’octubre, a les 18 hores, al Santuari de Meritxell. Les entrades es poden comprar a través de la pàgina www.amicscambraromanica.ad i tenen un cost de 15 euros i de 5 euros pels socis del Cambra Romànica. Els menors de 18 anys gaudiran de l’entrada gratuïta.

L’orquestra, que al llarg d’aquests trenta anys ha interpretat a molts compositors diferents, ha escollit dues peces que formen part del repertori més simbòlic i habitual de la trajectòria professional de la formació andorrana. En aquest cas són el Concert per a violí i orquestra núm. 2, en mi major, BWV 1042 de J.S. Bach i la Serenata per a cordes en do major op. 48 de P.I. Txaikovski. Les dues peces comptaran amb Gerard Claret com a concertino director.
Claret, que va dur a terme la direcció artística de l’orquestra des de l’any 1993 fins al 2020, explica que tornar a tocar amb l’ONCA per aquesta ocasió “suposa una gran il·lusió ja que em retrobo amb els companys amb qui he compartit una llarga trajectòria” però també “amb un públic que ha estat fidel”. El concertino director assegura que durant molts anys s’han dut a terme projectes que “sense cap mena de dubte han marcat i canviat el context musical del nostre país” i que vol pensar que “l’ONCA ja ha esdevingut un element imprescindible del nostre teixit cultural”.
La producció es va estrenar el passat 8 de juliol a Sant Pere Sallavinera (Anoia), en el marc dins de les Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera per a celebrar conjuntament els 30 anys del festival. El dilluns 13 de novembre, a les 19 hores, al Palau de la Música Catalana, s’interpretarà de nou la producció al cicle Tardes al Palau, en un dels espais emblemàtics de la seva trajectòria amb una estreta vinculació entre les dues entitats.
El director artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí, agraeix la tasca que el director fundador de l’orquestra ha realitzat i assegura que “la feina s’està continuant amb una vessant molt de país, suposant una responsabilitat per poder ser líders de la cultura musical del nostre territori”. Gumí també exposa que amb aquests concerts de celebració dels 30 anys de l’orquestra, “després de l’etapa pandèmica, podem tornar a sortir a fora mostrant el treball que es continua fent des de la Fundació podent exemplificar i ser ambaixadors de la cultura andorrana arreu del món”.
L’actuació compta amb la col·laboració de l’Associació dels Amics del Cambra Romànica i del Comú de Canillo.

30a Temporada FUNDACIÓ ONCA 2023
Dissabte 21 d’octubre, a les 18 hores, al Santuari de Meritxell

Venda entrades a www.amicscambraromanica.ad
Preu 15 euros. 5 euros socis. Menors de 18 anys gratuït
Per a més informació, telèfon 673 434

PROGRAMA

Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra
Gerard Claret, concertino director

Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Concert per a violí i orquestra núm. 2, en mi major, BWV 1042

Piotr Illitx Txaikovski (1840- 1893) – Serenata per a cordes en do major op. 48

Fundació ONCA
Creand Fundació
Cambra Romànica