La FAE presenta la temporada dels seus equips nacionals - Creand
Vés al contingut

La FAE presenta la temporada dels seus equips nacionals

La seu de Creand Crèdit Andorrà ha acollit aquest dimarts la presentació de la temporada 2023-2024 dels equips nacionals d’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí. A l’acte han assistit els esquiadors dels equips nacionals, Cande Moreno, Àxel Esteve, Àlex Rius, Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella, a excepció del femení, que es troba d’estada a Alemanya amb Carla Mijares, Ìria Medina, Jordina Caminal i Clàudia Garcia.

L’acte l’ha obert Jordi Playà, director de l’Àrea de Banca Privada Andorra de Creand Crèdit Andorrà. “Com a patrocinadors, estem molt orgullosos de les fites esportives que han aconseguit els darrers anys i estem segurs que aquesta temporada podrem veure mèrits similars o superiors. Marques que s’aconsegueixen amb perseverança, esforç i dedicació. Valors que compartim des de Creand Crèdit Andorrà i que ens agrada veure com els corredors els posen a la pràctica en l’esquí”, ha manifestat Playà.

Per la seva part, el director de la secció d’alpí de la FAE, Roger Vidosa ha explicat que els equips estan “acabant una pretemporada en general molt bona”, apuntant a “projectes ambiciosos per l’hivern, amb equips amb molt nivell i més nombre d’atletes”. “Avui presentem l’equip nacional, amb el punt de mira en la Copa del Món femenina del 10 i 11 de febrer: una vegada més som organitzadors d’una prova d’aquest nivell.”

La pretemporada ha estat “focalitzada a l’hemisferi sud per tots els grups per la situació als Alps i les glaceres”, ha dit Vidosa, que ha recordat l’estada a Nova Zelanda de Joan Verdú i les del grup A femení amb Cande Moreno a Ushuaia, i també els equips A i B masculins i femenins a l’Argentina. “La preparació ha sigut, fins a dia d’avui, bastant bona, complementant el treball indoor”, ha assegurat Vidosa, que creu que els equips “estan preparats”. Ara la majoria aniran a Escandinàvia les pròximes setmanes.

Els objectius són “anar millorant les posicions en Copa del Món amb el Joan Verdú, amb la Cande Moreno millorar el rànquing de Copa del Món i agafar més punts en el circuit de descens i supergegant”, mentre que per la resta de l’equip la idea és “tenir cada cop més presència en Copa d’Europa i arrancar algun punt entre el top30”.

Cande Moreno, amb Simon Bastelica: “El nostre programa es basarà en la Copa del Món”

“Estic molt contenta, venia d’un anys amb mal d’esquena, que no podia fer bons entrenaments ni físics ni tècnics i crec que és el primer cop que he pogut entrenar molt bé. Vam fer un primer bloc físic molt bo, i fins a finals agost no vaig marxar a Ushuaia, tot i que abans vaig tenir uns primers contactes amb la neu a Les Deux Alps i Saas Fee”, ha explicat l’esquiadora andorrana. A Ushuaia va estar entrenant amb l’equip de França, i en tornar va fer una petita estada a Saas Fee, ja amb Simon Bastelica, que ja va ser el meu entrenador fa cinc anys i qui serà el seu tècnic aquesta temporada. “De cara a la temporada el nostre programa es basarà en el circuit de la Copa del Món. Vist com vaig estar l’any passat, estic preparada, físicament em trobo millor. Espero estar regularment entre les 30, en descens i supergegant. No hi ha Mundials ni Jocs i ens centrarem en la Copa del Món”, ha expressat Cande Moreno.

Àxel Esteve: “Vull fer el màxim de top30 a la Copa d’Europa”

“Vinc d’una setmana indoor a Bèlgica. En uns dies anem cap a Suècia i Finlàndia per acabar la pretemporada, jo en eslàlom, que és la meva disciplina. Objectius? Seria anar en la línia de Copa d’Europa, fer el màxim de top30 possible, agafar dorsal i poder fer el màxim per poder fer el major número de Copes del Món possibles”.

Àlex Rius: “Consolidar-me dins dels 30 i baixar el rànquing”

“Estic content amb la preparació que he fet. L’objectiu és a la Copa d’Europa, la Copa del Món està fora de la taula per mi, de moment. Voldria consolidar-me amb dorsal dins dels 30 i baixar el rànquing”.

Bartumeu Gabriel: “Volem entrar dins del 150 del món”

“El principal objectiu és la Copa d’Europa. Voldríem fer algun top30 i intentar col·locar-nos dins del top30 a nivell de dorsal. A més, també un dels objectius seria entrar dins dels 150 del món a nivell de rànquing mundial, tant en gegant com eslàlom”.

Xavi Cornella: “Vull començar a obtenir resultats en Copa d’Europa”

“Com cada any, l’objectiu és anar millorant tècnicament i físicament per tal d’aconseguir baixar el rànquing i fer un pas cap a aquest top150 mundial. També voldríem començar a obtenir resultats en Copa d’Europa, entrar entre els 30 cap a l’objectiu de consolidar-nos en aquest top30”.

Carla Mijares: “Consolidar el meu esquí”

“Els meus objectius són consolidar el meu esquí per així poder aconseguir fer mànegues bones de dalt a baix i creuar meta, i d’aquesta manera poder introduir-me més al circuit de Copa d’Europa i intentar ficar-me dins dels 30 el màxim possible i poder aconseguir un dorsal dins d’aquest circuit. Això en eslàlom. En gegant, seguir millorant, agafar més confiança i veure com va funcionant tot”.

FAE
Equips nacionals