La dietista Marta Pons ensenya com elaborar un paté vegetal per a obtenir els nutrients necessaris per a l'organisme - Creand
Vés al contingut

La dietista Marta Pons ensenya com elaborar un paté vegetal per a obtenir els nutrients necessaris per a l’organisme

La dietista i nutricionista Marta Pons ha dirigit aquest dilluns a la tarda al centre social d’activitats i formació L’espai de Creand Fundació un taller per aprendre a elaborar patés vegetals nutritius i fàcils de fer. Una activitat dirigida a persones majors de seixanta anys que s’ha desenvolupat amb una trentena de participants en el marc del cicle d’activitats d’envelliment saludable. “L’objectiu és menjar tots els nutrients que necessita el nostre cos, però amb un format molt més pràctic, diferent, i amb una textura agradable” ha assenyalat Pons.

L’activitat s’ha dividit en una primera part teòrica en què la nutricionista ha exposat els beneficis i les propietats de cadascun dels ingredients i ha continuat amb una segona part pràctica on Pons ha elaborat alguns dels patés proposats al taller: paté de pèsol i alvocat, paté de llenties i pesto vermell, paté de nous i bolets i paté de carxofa i anacards. “Utilitzarem una base el llegum i fruits secs, que són aliments molt nutritius des del punt de vista de la proteïna, dels greixos saludables, de les vitamines i dels minerals” ha indicat Pons durant l’activitat. “A més, són aliments molt sostenibles, que és un tema que sempre intentem tenir present a l’hora de fer les receptes” ha afegit la nutricionista. Finalment, el taller ha finalitzat amb un tast on els participants han pogut degustar el resultat final.

Pons, per altra banda, ha destacat el fet que, en comparació amb els patés d’origen animal, aquests presenten més beneficis nutritivament com ara el fet de tenir greixos saludables, ser més sostenibles i tenir una aroma més atractiva. “Són opcions molt fàcils de menjar, que podem tenir preparades i que ens poden servir d’aperitiu, de sopar o també per complementar un àpat” ha assegurat la dietista.

L’espai és el centre social d’activitats i formació que la Fundació Crèdit Andorrà posa a disposició del col·lectiu de gent gran. Ofereix un ampli ventall de recursos pensats perquè les persones grans es mantinguin actives i participin en la societat, a través de tres àmbits: l’espai de la informàtica, l’espai de la mediateca, i l’espai dels voluntaris.

L'espai
Alimentació