Francesc Planella i Mireia Planas clouen el cicle '30 anys de clàssica' amb un concert a Sant Miquel d'Engolasters - Creand
Vés al contingut

Francesc Planella i Mireia Planas clouen el cicle ’30 anys de clàssica’ amb un concert a Sant Miquel d’Engolasters

Els músics de l’ONCA Francesc Planella (violinista) i Mireia Planas (violoncel·lista) han tancat aquest diumenge al matí el cicle ’30 anys de clàssica’ amb un concert que ha tingut lloc a Sant Miquel d’Engolasters. Un recital on el duo de cordes ha interpretat un repertori format per peces com ‘Salout d’amour’ d’Elgar o l’intermezzo de l’òpera ‘Goyescas’ davant d’una vintena de persones. “És fantàstic tocar a aquest indret. És una ermita petita, no té una gran ressonància i és acollidora i favorable pel públic acústicament” ha assegurat Planas.

Es tracta del setè i últim concert del cicle de tardor ’30 anys de clàssica’ que enguany la producció de la Fundació ONCA ha decidit entrellaçar amb ‘Canya als Museus’ per a celebrar els 30 anys de l’orquestra i amb el propòsit de fer arribar la cultura a tothom. El calendari de concerts -que es va iniciar el 23 de setembre amb un duo de viola i violoncel a càrrec dels músics de la JONCA Esteve Ticó i Paula González de Alaiza- ha comptat amb un recital a cadascuna de les set esglésies romàniques del Principat que formen part de la candidatura transnacional d’Andorra, França i Espanya a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

El concert d’aquest dissabte, com tots els anteriors, ha anat acompanyat d’una visita guiada al monument. “Està bé que la gent pugui gaudir i introduir-se a la música clàssica mentre coneix les rutes de les ermites romàniques d’Andorra” ha assenyalat Planas. “S’ha fet una molt bona feina des de la Fundació en el sentit de recuperar el patrimoni i fer arribar, d’aquesta manera, la música clàssica a tothom” ha afegit.

ONCA
30 anys de clàssica