El Concert d'Any Nou dona la benvinguda al 2024 amb les obres més conegudes de Johann Strauss - Creand
Vés al contingut

El Concert d'Any Nou dona la benvinguda al 2024 amb les obres més conegudes de Johann Strauss

Les obres més conegudes de Johann Strauss júnior, el més popular dels Strauss, han estat les protagonistes del tradicional concert d’Any Nou que ha anat a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), sota la batuta d’Albert Gumí. El recital, que ha tingut lloc aquest vespre a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino, ha servit, un any més, per donar la benvinguda a l’any nou, amb un repertori de peces tradicionals i llegendàries, que han fet vibrar el públic assistent. De fet, Gumí ha destacat que “un concert d’any nou és una molt bona manera de començar l’any”.

El concert, ofert per Creand Fundació i el Comú d’Ordino, ha consistit en deu peces seleccionades per poder conèixer el compositor a través de la temàtica que ell mateix va escollir per a les seves obres. Sota el títol ‘Els colors de Strauss’, el públic ha pogut gaudir, bàsicament, de valsos i polques. En aquest sentit, Gumí ha explicat que s’han escollit “un seguit d’obres de gran valor musical, perquè era un gran compositor, però alhora de gran valor comunicatiu” i ha remarcat que ha estat un programa dedicat íntegrament a Strauss júnior amb “alguns dels valsos i polques més coneguts de la història de la música”.

El repertori ha girat al voltant, per tant, de la música de ball que es podia sentir a Viena, i també a la resta d’Europa, al segle XIX composta per valsos i polques que era “el que més agradava a la gent”. De fet, Gumí ha defensat que els balls eren un “acte social importantíssim” amb orquestres “ben nodrides” per fer sentir la música i acompanyar els assistents no només a ballar sinó també a conèixer-se i compartir diferents temes. Aquest ambient és el que ha pogut gaudir el públic que ha omplert l’auditori nacional.

https://youtu.be/R2Xl9zMrrMU

Fundació ONCA
Creand Fundació
Concert d'Any Nou