Crèdit Andorrà, pioner en gestió compromesa amb l'entorn - Creand
Vés al contingut

Crèdit Andorrà, pioner en gestió compromesa amb l'entorn

El Sistema de Gestió Ambiental treballa des del 2004 per minimitzar els impactes de l’activitat del banc, amb el focus posat en la gestió dels residus i l’eficiència energètica

Incloure criteris d’eficiència ambiental en els processos de negoci i corporatius, mantenir la ISO 14001 de certificació ambiental, minimitzar els impactes que l’activitat del banc té en l’entorn, implementar aliances estratègiques de valor i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. Aquests són els cinc objectius que Crèdit Andorrà s’ha fixat per acomplir en l’àmbit mediambiental i que desenvolupa i implementa des del 2004 a través del Sistema de Gestió Ambiental (SGA).


L’entitat va ser pionera al seu moment a l’hora d’assumir el compromís en la protecció i la cura de l’entorn, impulsant accions per reduir els impactes i emprenent iniciatives per promoure una consciència sostenible, cosa que l’ha posicionat com a referent entre els bancs andorrans.

Així ho reflecteix, per exemple, la seva política de responsabilitat social corporativa, que incorpora la gestió ambiental com un eix clau de l’estratègia, en entendre que el desenvolupament del negoci genera una sèrie d’impactes en l’entorn que cal minimitzar, controlar i transformar en accions positives a favor del progrés de la comunitat.


És per això que el Sistema de Gestió Ambiental comprèn de manera transversal tota la cadena de valor, des de la mateixa activitat financera fins als proveïdors, els empleats, els clients i la societat. Una bona mostra d’aquesta transversalitat es fa palesa amb la digitalització de processos i serveis que Crèdit Andorrà ha emprès des de fa anys.

El fort impuls de la banca on line e-Crèdit, la introducció de la signatura digital per a operacions, la instal·lació de tauletes a les oficines i la incorporació d’una plataforma digital de comunicació amb els clients han contribuït de manera exitosa en els objectius del Sistema de Gestió Ambiental, per exemple amb una reducció del consum de paper que el 2020 va superar les 7 tones.


La sensibilització interna és un altre dels factors que contribueixen al bon funcionament del Sistema, amb un pla de formació per als empleats que el 2020 ha arribat a més de 400 persones.


Digitalització i responsabilitat, dos vectors en la trajectòria de Crèdit Andorrà al llarg de més de 70 anys i que li han suposat el reconeixement el 2020 i el 2021 com a millor banc digital i en responsabilitat social corporativa per la publicació financera Global Banking & Finance Review.

Una banca responsable i de futur

Teixir aliances de valor és un dels objectius de Crèdit Andorrà, que en l’àmbit de l’SGA es materialitza amb la incorporació, des del 1998, a la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP FI); l’adhesió, el 2016, al Pacte Mundial de les Nacions Unides i l’adopció de l’Agenda 2030 per contribuir a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS).


L’entitat ha fet un pas endavant aquest 2021 amb la firma dels Principis de Banca Responsable de les Nacions Unides, que són el marc per a una indústria bancària sostenible desenvolupat a través de l’associació de més de 200 bancs de tot el món i la UNEP Fi.


Crèdit Andorrà assumeix amb aquest nou compromís l’objectiu d’integrar als tradicionals criteris financers de risc, liquiditat i rendibilitat els aspectes ambientals, socials i de govern corporatiu (ASG).

Medi Ambient
Canvi climàtic