Balanç "més que positiu" de la temporada per a la FAE - Creand
Vés al contingut

Balanç "més que positiu" de la temporada per a la FAE

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha donat aquest dimarts al matí per tancada la temporada d’esquí alpí 2023-2024, de la qual s’extreu un balanç “més que positiu” segons ha esmentat el director esportiu Roger Vidosa. Destaquen els dos podis aconseguits per Joan Verdú a Val-d’Isère (3r lloc) i Saalbach (2n lloc), però també s’ha valorat de forma molt positiva les Copes del Món femenines disputades a Soldeu durant el passat mes de febrer i l’organització de la copa més important d’U16, la FESA Alpen Cup. “Hem tancat una temporada de nou exigent i exitosa, com a patrocinadors de l’esquí alpí, ens sentim molt orgullosos de formar part d’aquest equip que cada any fa passos per avançar i assolir resultats” ha esmentat el director de l’Àrea Negoci Bancari Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Martí Alfonso. Així doncs, ha volgut incidir en la importància de la promoció tant nacional, com internacional de la disciplina al territori arran de la implicació dels esportistes, ja que “és un motor estratègic per al progrés d’Andorra”.

En aquest sentit, Alfonso ha assenyalat que el Principat s’ha de consolidar com a “un país de neu” i amb totes les presències dels joves esportistes en els diversos esdeveniments, s’està obtenint el resultat a poc a poc. Vidosa ha remarcat els petits assoliments dels federats com la primera puntuació de Jordina Caminal en Copa d’Europa, el doble top 10 de Roger Puig en Copa del Món i la primera presència de Carla Mijares en WC. Es visualitza un progrés favorable en tots els nivells i edats, fet que és causat per “la bona base que adquireixen els nens als clubs nacionals” ha al·legat.

Les proves per formar part del nou curs de l’EEBE ja estan en marxa i de moment, des de la FAE han percebut un increment en disciplina i nivell, que pot arribar a ser molt favorable. Sense voler revelar molts indicis del futur, pot haver-hi una ampliació en l’equip sènior femení i, com ja és habitual, Verdú vol anar pel número u.

Les lesions, el gran mal de cap

Arran de ser un esportista d’elit, les lesions són molt freqüents i un àmbit més amb el qual s’ha de conviure en el dia a dia. No obstant això, especialment en l’edició 2023-2024, s’han patit diversos inconvenients definitius en els representants nacionals, on les que més transcendència han tingut han sigut els trencaments de creuats anteriors de Cande Moreno i Bartumeu Gabriel. Amb tot, Moreno ha extret la part positiva després d’una temporada de traves en el camí. “La recuperació va molt bé, estic molt contenta” ha mencionat, valorant que potser necessitava aquesta pausa momentània per tornar amb més força l’any següent.

Pel que fa a Verdú, encara es duen a terme proves per determinar l’abast de l’hèrnia discal que pateix. “Tenim dos tractaments: un mes conservador amb infiltracions i l’altra opció és passar per quiròfan” ha revelat. Tanmateix, aquest dimarts té reunió amb els professionals per acabar de concretar tant el moment en el qual es troba, com el millor camí a seguir, on el tricolor no ha descartat sotmetre’s a una operació. “Si es fa en els pròxims mesos, no dubto a fer-ho, ja que el marge de recuperació és ampli” ha afirmat.

El factor determinant: la ment

Àlex Rius i Moreno han destacat un detonat per excel·lència en la dinàmica negativa que han patit durant la temporada, l’aspecte psíquic. “Quan veus que no arribes, que no acabes les curses i no pots donar més, entres en un bucle del qual és molt difícil sortir” ha declarat l’esquiadora nacional, després de patir un canvi d’entrenador, diversos canvis en la pretemporada i la caiguda a Cortina d’Ampezzo. Per la seva part, Rius no ha volgut entrar en detalls numèrics de les seves actuacions, on ha vist amb bons ulls el seu inici i millora en la disciplina de gegant. “Espero que l’aturada de l’estiu serveixi per tornar amb tot” ha conclòs.

FAE
Temporada
Escrit per
Autor post
Creand